tiistai 5. tammikuuta 2010

Martens Gold


Olutmakunystyröiden kalibroimiseksi on silloin tällöin mukava kokeilla ehtaa anonyymiä EU-tavaratalo-olutta. Sellaiseksi on kai luokiteltavissa tämä belgilager, josta ei tosiaan löydy Belgian kuuluisia eksentrisiä olutmakuja. Sinänsä reilua, että valmistaja merkitty tölkkiin, se on Bocholtissa Koillis-Belgiassa lähellä Hollannin rajaa. Ilmeisesti tölkitetty nimenomaan Suomen markkinoille, kun kolme tolppaa täräytetty etikettiin. Lagerissa epämiellyttävä märän pahvin tuoksu, ei juuri makua, hieman makeutta, hieman viljaisuutta (etiketin mukaankin mallastamatonta viljaa sotkettu sekaan), ja hieman humalaakin yllättäen. Ei siis sarjassaan aivan pahnan pohjimmainen, mutta kokonaisuutena häviää reilusti vesijohtovedelle. Ostopaikka Oulu, Kaijonharjun Sale.

7 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Juuri näin!

Nimetön kirjoitti...

Eilen pari sixaria tuota martens goldia. Hyvää vaihtelua Lapin-kullan jälkeen ja oli halvenpaakin. Ostan toistekin.

Nimetön kirjoitti...

Itse asiassa ei lainkaan hullumpi marketti olueksi. Ns. helposti juotavaa ja voittaa kyllä Lapin Kullan ja Koffin oluet, siis kolmoset. Hyvä valinta törpöttely olueksi =)

Tele kirjoitti...

Niin ja kannattaa pistää merkille myös se, että tässä vaahto jättää lasiin ihan oikeat pitsireunat. Minua kyllä nyppii oikein urakalla nuo suomalaisten panimojen omenamehut, jotka ihan sama miten kaataa, ovat täysin vaahdottomia noin 20 sekunnin kuluttua kaatamisesta.

Kyllä tämä hanaveden voittaa, kuten myös Lapparin, Koffin ym. kurat. Ei tietenkään vedä vertoja "oikeille" belgioluille, mutta eipä tuo hintakaan ole sama mitä vaikka Leffestä tai Hoegaardenista maksat Alkossa.

Nimetön kirjoitti...

Erittäin maistuvaa Martens Gold olutta. Ostan ainoastaan tätä vaalea lageria. Erittäin hyvä valinta tuoda markkinoille edullinen hyvä olut. Kannattaa maistaa ja tykästyä tähän.

Nimetön kirjoitti...

Hinta/laatusuhde kohdallaan. Huomattavasti parempaa kuin moni kotimainen bulkkikama.

Nimetön kirjoitti...

itseasiassa ei hullumpaa :) voittaa lapinkullan ja karjalan mennentullen, hinta/laatusuhde kohdillaan ehdottomasti :)