sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Fritzale American IPA

Kolmas tuote Reininmaan uraauurtavalta IPA-tuottajalta. Kaksi aiempaa hopfenkopf-helmeä oli teetetty Kölnissä, nyt valmistuspaikka Siegburgissa Bonnin itäpuolella. Amerikkalaisversion humalat Citra ja Simcoe, IBUja ällistyttävästi vain 46. Samea punaruskea väri, 5,8%. Kypsää trooppista hedelmää, karamellista makeutta, katkeruus odotuksia vahvempi loppuvedossa, siihen tulee hienosti mukaan greippisyyttä. Loistava olut ja pärjää näppärästi nyt todella raa'asti kilpaillussa IPA-markkinassa. Hämmästelen edelleen ilmoitettua IBU-lukemaa, ainakaan tässä tapauksessa se ei korreloi maistuvan humalapitoisuuden kanssa. Tuntuu tällä kertaa toimivan vielä paremmin kuin kaksi edellistä näytettä.

3 kommenttia:

TET kirjoitti...

Tämä olut pääsi kyllä yllättämään puskista ja positiivisesti. Trooppisen hedelmäinen olut, jossa Citran hienous tulee esille. Helppo, mutta erittäin maistuva olut.

Ari Juntunen kirjoitti...

Juuri näin, saksalainen IPA tuntuu edelleen hämmentävältä.

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen maistanut tämän vuoden puolella 3 saksalaisIPAa ja 3 on vielä kellarissa. Paras on ollut Faust Auswanderer 1849 (nelosen olut ratebeerissa) eikä FritzAle American Ipa jää paljoa jälkeen. Hachenburger Selection Nr 1 IPA sensijaan jätti paljonkin toivomisen varaa. Joka tapauksessa saksalaiset kokeilut ovat todella mielenkiintoisia.

T. Rauchmalz

PS. Runsaan parin viikon päästä viikoksi Baijeriin, Jippii...;-)