perjantai 14. kesäkuuta 2013

Beer Here Pale Hops

Tanskalaista Belgian Proefilla teetettyä jenkkityyppistä olutta, hedelmäistä, raikasta, sitrusta, mutta myös hieman nahkeaa. 5,5%, tasapainoa ja katkeroa löytyy, toimii hyvin. Western-fiilistelyä reippaasti, cowboyn pään paikalla etiketissä humalakäpy. Eurooppalaisia maltaita, mutta jenkkihumalina Amarillo, Centennial, Chinook ja Simcoe. Ja väistämättä humalat hallitsevat makua, mallas on oluessa vain pohja, jolta ponnistetaan. Oluthuone Leskinen, 14.6.2013.

3 kommenttia:

MacMoney kirjoitti...

Etiketin western-fiilistely taitaa liittyä Clint Eastwoodin "yliluonnollinen kostaja"-leffaan Ruoska eli Pale Rider. Näyttää ainakin kovin samanlaiselta hatulta kuin kyseisen leffan 'sankari' käyttää.

Ari Juntunen kirjoitti...

Ehkä näin, tosin 70-luvun Ruoskan alkuperäinen nimihän on High Plains Drifter ja Pale Rider on myöhäisempi tapaus. Pale Rider -hattu taitaa olla kyseessä.

MacMoney kirjoitti...

No niin, kävipäs nolosti. Oikeassahan tosiaan olet. Pale Rider ei ollutkaan Ruoska, vaan Ruoskahan on tietysti High Plains Drifter. Menee nämä Clintin myöhemmät länkkärit aina vähän sekaisin. Pale Rider ei ollutkaan ihan niin yliluonnollinen kostaja kuin High Plains Drifter. Tai ainakaan tämä teema ei ollut niin överisti mukana.