sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Sonnisaari Humalaja IPA


Timo Kanniaisen pitkään suunnittelema Vermont IPA nyt tarjolla Toukolassa. Täytyi katkaista leppoisa sunnuntai-iltapäivä Springsteenin elämäkertaa lukiessa ja asiasta tehden pyöräillä paikalle auringossa läpi kauniisti ruskaisen Kumpulan. Upea nimikin oluella.

6,7%, hyvin kuivasti sitruksinen, kuin kuiviin puristettua greippiä. Ehkä Sonnisaaren hedelmäaromisin olut toistaiseksi. Hyvä juotavuus. Voimakas pitkään kestävä katkera jälkimaku. Tasapainoa on, nyt on täysosuma aika lähellä. Ei samaa viljaista otetta kuin monissa Sonnisaaren aiemmissa IPOissa. Pihkaa löytyy ja jopa ripaus hedelmäistä happamuutta. Tässä on nyt ainekset kasassa Sonnisaaren pysyväksi tuotteeksi. Täytyi poikkeuksellisesti nykyään juoda toinenkin annos samaa olutta, vaikka tarjolla hanassa mm. Albergaa ja Fat Lizardin ja Humaloven uutuuksia sekä Great Dividen Titan. Humalaja oli tarjolla pulloversionakin kolmen muun Sonnisaaren ohella. Oljenkorsi, 16.10.2016. 

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän me osakkeen omistajat voidaan toinenkin tuoppi juopaista! hyvää oli,kippis :)

Ari Juntunen kirjoitti...

Katkeruusmittaustuloskin löytyy: 96.6 EBU.

Ari Juntunen kirjoitti...

Kävin juomassa lisää Humalajaa Oljenkorressa, vieläkään en pystynyt tilaamaan mitään muuta baarin houkuttelevasta tarjonnasta. Humalajan vahvuudeksi on tarkentunut 6,9%.

VastActiv kirjoitti...

Tuoppi naaman edessä Oljenkorressa parhaillaan ja erinomaista tavaraa on. Sonnisaari dominoi hallitusti Suomen IPA-sceneä tällä hetkellä