keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Pelican Beak Bender IPA


Astorian motelliaamiaisella tarjolla vain makeita leivonnaisia kahvin ohella, seassa hieman hämmentävästi täysin autenttisia suomalaisia joulutorttuja. Kun kyselin isännältä syytä moiseen, niin tuli vain nyökyttelyä, paikallinen finnish bakery, good stuff. Käänsin auton etelään kirkkaassa säässä, Cannon Beachin kohdalla maisemat alkoivat dramatisoitua, pysähdyin jopa käppäilemään hiekalle lähelle Haystack Rockia. Cannon Beachin heinäkasakivi ei ole rannikon ainoa samalla nimellä, mutta varmaankin vaikuttavin. Tyynessämeressä on kyllä jotain spesiaalia, se näyttää enemmän oikealta mereltä kuin Töölönlahti. Öh, tai Suomenlahti.

Tillamookissa olisi ollut sourharrastajien pyhiinvaelluskohde De Garden panimo, mutta se oli nyt tiistaina kiinni. Jotenkin se ei erityisemmin fiilistä dropannut, kruisailin koko kaupungin ohi luu ulkona suu virneessä. Asianmukaisen funkisesti navetta tai siis itse paska muuten haisi, Tillamook on keskellä yhtä Oregonin maatalouskeskittymää. 

Lounasajan lähestyessä saavuin Pacific Cityyn, jossa heti pohjoislaidalla on Pelican-panimon alkuperäinen toimipiste. Todella vaikuttava sijainti suoraan rannalla, edessä toinen Oregonin rannikon Haystack Rockeista. Suurehko rantaravintola, ruokaankin painotetaan. Olueksi valitsin Beak Bender IPAn, 6,7%, 65 IBU, Citra ja El Dorado. Sitrusta pehmeästi, appelsiinia. Katkeruus ei kovin intensiivinen, mutta riittävä juuri ja juuri. Hyvin tasapainoinen, kaikin puolin onnistunut. Pacific City (Oregon), Pelican, 18.9.2018.

Ei kommentteja: