keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Narrow Gauge -oluita @Sori Taproom

Sorin baari oli tuottanut kylmäkuljetuksella IPOja Missourista ja kertoi aloittavansa myynnin pääsiäisen jälkeen klo 17. Haistoin mahdollisen ennakoinnin ja saavuin paikalle varttituntia aikaisemmin. Eiköhän kama ollutkin jo tarjolla. Neljä NEIPAa, kaksi hanassa ja kaksi tölkeissä. Tuntematon panimo minulle, kotipaikka Florissant, joka näkyy olevan St. Louisin nukkumalähiö Missourin itäisimmässä osassa. 

Operoin tiukalla aikataululla, joten tilasin saman tien molemmat hanaoluet (hei, se on  nykyään laillista). Kiskoin niitä sitten kaksin käsin. Cloud City DDH on 7%, 50 IBU, Citra, Mosaic, Galaxy ja El Dorado. Sameaa on, kirpeää sitrusta, hyvin mehuisa, kuivaa, puhdasta, aika mukavasti katkeruuttakin. Ei kovin persoonallinen, mutta tässä nykyisessä valtavirtatyylissä oikein mallikas. 

Toisena näytteenä OJ Run, tämäkin kahdesti kuivahumaloitu. Nimestä tuli mieleen lainvartijoita pakoon juokseva O.J. Simpson, mutta ehkä OJ viittaa arkisemmin orange juiceen. Tupla-IPA, 8,6% 70 IBU, humalalajikkeita ei tästä tiedossa. Aavistuksen tummempi väri kuin Cloud Cityssä, hyvin samantyylinen, täyteläisempi ja lievästi makeampi. Trooppisempaa hedelmää, mutta hyvin kuivaa silti tämäkin, pihkaisuus hieman häilähtää taustalla. Tykkäsin lievästi enemmän tästä kuin Cloud Citystä, katkeruus hyvin tasapainossa. 

Toni Tiaisen kanssa jaoin vielä toisen tölkkioluista. Maaliskuun 11. päivä tölkitetty, joten kohtuullisen tuoretta tavaraa. J.U.I.C.E. kertoo jo mitä on odotettavissa, lyhenne purettu työelämävalmentajan tapaan muotoon Join Us In Creating Excellence. 8,1%, nyt ei DDH-lyhennettä näkyvissä, ei IBU-lukemaakaan. Humalina Simcoe, Citra, El Dorado ja , hmm, Apollo. Apollo kuulostaa harvinaisemmalta lajikkeelta, mutta kyllä se blogihaun perusteella on muutaman kerran tullut vastaan ennenkin. Ei ollut kirkas olut tämäkään, taas hyvin samanlainen, raikasta, kuivaa, mehuista, katkeraa. Erittäin hyvää, mutta ehkä OJ Run oli silti lievästi paras. Toinen Narrow Gaugen tölkkiolut jäi nyt kokeilematta, periaatteessa aikaa olisi ollut, mutta en halunnut viettää loppunmyytyä Helsinki-derbyä vessajonossa. Sori Taproom, 23.4.2019.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Varmasti Arde tämän tiedät, mutta OJ:n lempinimihän oli The Juice.

TBone kirjoitti...

OJ Run todennäköisesti viittaa OJ:n legendaariseen televisioituun pakomatkaan, jonka päätteeksi hänet pidätettiin:

https://en.wikipedia.org/wiki/O._J._Simpson_murder_case#Arrest_of_Simpson

Ari Juntunen kirjoitti...

Tuo pakomatka oli minunkin ensimmäinen mielleyhtymä nimen nähtyäni. Sitten ajattelin, että tuskinpa nykyiset NEIPA-panijat noin vanhoja juttuja muistavat.