perjantai 2. heinäkuuta 2021

Sveitsi - Espanja 1-1, jatko-ottelu, rpk 1-3

 Pietarissa Sveitsillä vaikea alku. Xhaka pelikiellossa ja tasaisen alun jälkeen 8. minuutilla Jordi Alban vedon käänsi korvauspelaaja Zakaria pallon alanurkkaan. 22. minuutilla piilokärki Embolo loukkaantuneena pois kentältä. Melko sekavaa peliä puoliskon loppu, Sveitsi prässäsi korkealta, mutta ei omissa hyökkäyksissään päässyt tekopaikkoihin. Peli muuttui melko hitaaksi siirtelyksi, Espanja joko säästeli voimiaan tai varmisteli johtoaan. 


Sveitsi nosti vauhtia toiselle puoliskolle ja tilanteita alkoi avautua. Kulmapotkuja paljon, ensin Shaqiri yritti kulmalipulta suoraan etukulmaan, sitten Zakaria puski lievästi ohi. Zuberillekin luotiin lähipaikka, mutta Unai Simon torjui. Tasoitus sitten lopulta 68. minuutilla, pallonmenetys Freulerille, syöttö Shaqirille, joka veti tolpan kautta sisään. Sveitsi jatkoi hyökkäämistään, mutta 77. minuutilla Freulerille suora punainen Morenon kaadosta. Espanja ei pystynyt ylivoimallakaan rikkomaan Sveitsi puolustusta. Sveitsi yritti hyökätä, mutta käytännössähän pilkkukisa on ainoa järkevä tavoite jatko-ottelussa. 


Espanja loi paljon tilanteita jatko-ottelussa, mutta maalivahti Sommer ja puolustajat Akanji, Elvedi, Rodriguez erinomaisia. Kulmapotkuja tuli koko ajan, mutta ei viimeistelykykyä. Sveitsi hyökkäsi vain yksittäisiä kertoja, ei maalintekopaikkoihin. Mutta rangaistuspotkukilpailuun edettiin. Sveitsi oli Ranskaa vastaan todella hyvä pilkuissa, nyt sitten surkea. Vain Gavranovic sai sisään, Schär, Akanji ja Vargas epäonnistuivat. Busquets ja Rodri epäonnistuivat Espanjalta, onnistujia Olmo, Moreno ja Oyarzabal. Hieno suoritus Sveitsiltä, mutta väsymys varmaan suurin syy loppuromahdukseen.
 


Ei kommentteja: