keskiviikko 19. heinäkuuta 2023

Haapala Se Kainuulainen Legenda




 Haapalassa ei ollut tätä uutuutta hanassa, mutta ostin pullollisen mukaan ja nautin sen sateisen luonnon helmassa Puolangalla. Light lager, maissia mukana, 4,8 %, EBU 20. Maltainen ja kuiva olut, makua on, tuntuu jopa täyteläiseltä. Hyvin puhdaspiirteinen, ei katkeruutta havaittavasti. Hieman arvoituksellinen oluen nimi. Hartwall teki aikoinaan Legenda-olutta, mutta tuskin tässä viitataan mitenkään siihen. Vaikea kuvitella, että maissiolut olisi erityisen kainuulainen. Pullon kyljessä hauska "Suomen Sydän" -kartta, jossa on vanha Kainuun kartta. Vaala siis mukana hienosti. Vaikka se on virallisesti väärin, niin tietysti moraalisesti oikein. Ostopaikka Sotkamo, Haapala.

2 kommenttia:

kirjoitti...

Kivan nakoinen pikku jorpakko siina edessa, onko sama paikka kuin ne kuvat joissa on tiiliseina pullon takana, vaiko erillinen mokki? Itsehan rakensin takapihalle puusaunan, kiva istuskella vilvoittelemassa tai sateella seista vesirannin alla mutta uinti- tai kastautumismahdollisuutta kaipaa.

Tarkoitus oli kavella isolle kirkolle muutamalle oluselle mutta tasaista tihkua pitelee, pitaisi wetherspoonissakin testata kana katsu.

Onko seuraavaa ulkomaan matkaa jo mietitty?

-Juha

Ari Juntunen kirjoitti...

Se tiiliseinä on mun vanhempien asunnossa Kajaanissa. Tämä taas kesämökki Puolangalla pienen lammen rannalla. Ja kyllä, tien päälle taas, huomenaamulla lento Zürichiin.