perjantai 14. heinäkuuta 2023

James Mangold: Indiana Jones And The Dial Of Destiny

 Harrison Ford täytti eilen 81 vuotta. Varsin naurettavalta tuntuu toimintaelokuvasarjan jatkaminen näissä oloissa, mutta kaikkea tapahtuu. En tykännyt yhtään sarjan neljännestä osasta ja siitä on jo 15 vuotta. Spielberg ei ole enää ohjaajana ja se kyllä mielestäni näkyy. Action rullaa entiseen tapaan, mutta kovin anonyymisti, mitään kovin persoonallista elokuvassa ei tällä kertaa ole. Viihdyttävää tavaraa tosiaankin, mutta keskinkertaiselta kaikki vaikuttaa. Teknisesti Ford on saatu nuoruuden lookiinsa pitkässä alkukohtauksessa toisen maailmansodan aikana. Suurin osa elokuvasta tapahtuu kuitenkin vuodessa 1969 ja siinä Ford näyttää ikäiseltään. Kummityttöä esittävä englantilainen Phoebe Waller-Bridge on sinänsä raikas, mutta ei kuohkeuta tarpeeksi raskaasti junnaavaa menoa. Vanhoja bravuureita jäljitellään, mutta väkinäiseksi homma jää.

2 kommenttia:

kirjoitti...

Woke paskaa, Saatana! Kuulemma aikamoinen fiasko rahallisesti, puhumattakaan taiteellisesti.

Itse katselin tossa Brubaker (1980) levarin, ja kun sain taas ilmais-kuukauden amazon primen niin katsoin Night Sky sarjan Sissy Spacek, slowburn hidastempoinen avaruusjuitsu. Tykkasin ja olis mennyt jatkoon jos olis tullut 2. tuotantokausi. Vanhoja ihmisia, vain hieman diversiteettia (lapsenlapsi mixed race) - ei riita jatkoon, hyllytetaan koko sarja.

Suomessakin paaministeri rasistien ja aarioikeiston ja natsien marionetti!

Saatana!

Peter Tammenheimo kirjoitti...

Ei tuo nyt ihan sysipaska tekele ollut, mutta junnaava ja yllätyksetön. Ellei nyt yllätykseksi voi laskea Suomen Pomo piilossa- tyylistä Arkhimedesta.