maanantai 15. huhtikuuta 2024

Mallaskoski Sommerhopfen Kold IPA


 Seinäjoelta kesäistä humalaolutta saksalaisittain, siihen kai saksankielinen nimi viittaa. Kold on taas tanskaa ja viitannee omituiseen cold IPA -pseudotyyliin, joka on käytännössä india pale lager. 6,4 %, 50 EBU, Amarillo, Citra, Simcoe ja Cascade. Käytössä näköjään kölsch-hiiva, joten tämä onkin jenkkihumaloitu pintahiivaolut, tosin kypsytetty varmaan lager-lämpötilassa. Poikkeuksellisen ruma ulkonäkö, talkkunapuuro tai kuralätäkkö tulee mieleen. Sameaa ja ruskeaa siis. Tuoksu on kohtuullisen raikas, hedelmäisyyttä lähinnä. Maku on hailakka, ohuehko, lievää kirpeyttä, yleistä hedelmäisyyttä, mutta hintelästi. Raikkaus heikkenee maussa loppua kohti, jälkimakua on, mutta se ei ole erityisen katkeraa, enemmän yrttistä mausteisuutta. Hyvin epämääräinen olut, joka ei tunnu puhtaaltakaan. Ei mikään miellyttävä kokemus. Helsinki, Kallion Alko.

2 kommenttia:

Anselmi kirjoitti...

Jopas on erikoista kun minulla tuo jo näyttääkin ihan erilaiselta (juuri lasissa). Sanoisin kultaoranssilta. Oikein raikasta eksohedelmää ja sitrusta. Perässä selkeä pieni katkero, hyvin puhdaslinjaista ja soljuvan tasapainoista. Kaverin sanoin "pelottavan juotavaa". Olisiko teillä vähän hapettunut yksilö sitten? En tiedä, mutta kovasti on erilainen. Mä ajattelin jopa myöhemmin koittaa kamadon kanssa grillatessa tätä.

Ari Juntunen kirjoitti...

Jopas todellakin. Kuulostaa tosiaan, että minun tölkki ei ollut kunnossa. Olisi kohtuullista antaa toinen tilaisuus, mutta katsotaan miten järjestyy.