perjantai 1. helmikuuta 2013

Ballast Point Pale Ale, real ale



Ballast Pointin panimo teknologiakylän tapaisessa ympäristössä Scripps Ranchissa San Diegon koillisosassa. Motellini ei periaatteessa kaukana, mutta välissä jokin yksityinen ratsutila tms. Näyttävä rakennus lähes Green Flashin tapaan, tasting room pienempi tila, nyt ei meteliäkään. Täälläkään ei istumapaikkoja, rajoittaakohan jokin omaperäinen laki tätä vai panimojen oma ratkaisu? Ruokaa ei tarjolla, se voi olla lainsäädännöllinen reunaehto. Vaikka Pohjois-Euroopan alkoholipolitiikalle on helppo nauraa, osataan Amerikassakin häiritä ihmisten elämää, Kalifornia kuitenkin vapaamielisemmästä päästä. Ballast Pointilla 20 omaa olutta. Pale Alessa pehmeää hedelmää, kuohkeutta, tasapainoa, katkerot melko vähissä, 5,2%, IBUja vain 23.  Brosyyrejä tutkaillessa selviää, että panimo luokittelee tämän kölschiksi. Sellaiseksi tämä on liian samea, liian hedelmäinenkin, mutta periaatteessa mielenkiintoinen idea tarjoilla kölschiä real alena. Humalat saksalaisia ja kai vehnämallastakin kaiken huipuksi mukana. Siis hieman mixed emotions, mutta näppärä olut joka tapauksessa.  Scripps Ranch (San Diego), Ballast Point, 31.1.2013.

1 kommentti:

Ari Juntunen kirjoitti...

Huomasin sattumalta nyt reissun jälkeen, että yksi suurimmista jalkapalloidoleistani 1970-luvulla, puolalainen Kazimierz Deyna kuoli 1.9.1989 juuri San Diegossa. Mies ajoi yöllä kahden promillen humalassa Dodge Coltinsa moottoritie I-15:n reunaan pysäköidyn valaistun rekan perään. Tarkka kuolinpaikka on kiven heiton päässä tästä Ballast Pointin panimosta, Carroll Canyon Roadin rampin lähellä. Deyna oli yksi suurimmista Netzer-tyylisistä keskikentän luovista johtajista, vaikeat ajat koituivat miehen varhaisen poismenon kohtaloksi.