perjantai 8. tammikuuta 2016

Stadin Celebration Ale

Edelleen varsin kylmää Helsingissä, mutta päätin lopulta tehdä vuoden ensimmäisen baarivierailun. Suvilahdessa ei valikoima erityisemmin ole vuodenvaihteen aikana vaihtunut, mutta tätä Celebrationia en ole aiemmin kokeillut. Parin vuoden takainen American Celebration ilmeisesti aika erilainen. 5,6%, paljon maltaisempi kuin Stadin alet yleensä. Pihkaa, marjaisuutta, mukava katkeruus. Ehkä hieman hartsia mukana, mutta oikein näppärää. 

Toimitusjohtaja Konttinen oli paikalla ja pöytään ilmaantui pieniä maisteluannoksia uutuustuotteista. Ensimmäisenä 4,5-prosenttisen savuviskiportterin viskitynnyrikokeilu. Täysin hiilihapoton, Nyt 6,5%, käytetty loppuun ja ehkä saatu vähän tynnyristäkin lisää. Mausteita löytyy, kyseessä Helsinki Distilling Companyn hankkima bourbontynnyri. Hyvä homma.


Toinen maistiainen berliner weisse, varsin makeaa, kypsää pehmeää hedelmää lähes makeasti. maitohappobakteerin tuottamaa happamuutta laimeasti. Tarkoitus ilmeisti tarjoilla olutta sellaisenaan ja jollain kirsikalla tms. terästettynä. Toimii minusta aika hyvin jo nyt, vaikka happamuuden purentaa saisi olla enemmän. Stadin Panimobaari, 8.1.2016.

Ei kommentteja: