torstai 19. maaliskuuta 2020

Olvi Daring Daughter Brut Lager

Olvi kutsui uuden Daring Daughter -olutsarjan lanseeraustilaisuuteen St. Patrickin päiväksi mielenkiintoiseen paikkaan Hermannissa, Vanhan Talvitien Viskikellariin. En ole aivan varma, mutta kyseessä on ilmeisesti Agroksenmäen Holvikellarina tunnettu paikka, joka on edesmenneen Sörnäisten Panimon varastotila. Asia ei tarkentunut, koska tapahtuma tietysti peruuntui koronan takia. Lohdutukseksi Olvi lähetti kuitenkin näytteet oluista. Etätyöviikon etuja oli se, että olin kotona vastaanottamassa kuriiria. Uutuusoluita on kaksi, ensimmäisenä maistoon Daring Daughter Brut Lager. Daring Daughter viittaa Olvin toisen polven panimomestariin Silja Hylkiseen, joka ahertaa siis nyt myös markkinoinnin keulakuvana. Hieman ihmetyttää englannin kielen käyttö, aiemmin Olvi on vedonnut enemmän suomalaiskansallisiin arvoihin Linnan Tuntematonta sotilasta myöten.

Brut oluen nimessä ei ehkä nyt viittaa entsyymien käyttöön. 5,5 %, kuivahumaloitu Crystalilla, suodattamaton ja pastöroimaton. Toisena humalana Cascade, 25 EBU. Vaahtoaa runsaasti, lähes kirkas vaaleankeltainen olut. Tuoksussa vienon parfyymisesti hedelmäisyyttä. Yllättävän vähän hiilihappoa, lähes flätiltä tuntuu. Todella puhdas ja kuivakin, mutta ei esim. brut IPOjen tympeää tunkkaisuutta. Mutta on maku silti todella ohut, maltaisuutta ja hedelmäisyyttä todella vain häivähdyksen omaisesti. Katkeruutta on vielä vähemmän. Pettymykseltä tämä selvästi tuntuu Olvin viimeaikaisten alejen rinnalla. Kyllä lagereissakin pitää olla makua.

2 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Kylläpä hyvinkin taitaa "Brut" viitata muiden kuin mallasperäisten entsyymien käyttöön; kantavierre 10,6% Plato ja alkoholipitoisuus 5,5% vol, mikä tarkoittaa huimaa 80,1% todellista käymisastetta. Ei tähän pelkällä mäskäyksellä ja mallasperäisillä entsyymeillä päästä...

Ari Juntunen kirjoitti...

Okei. Tällä kertaa homma menee puhtaasti eikä tuota epämiellyttävyyksiä, jos nyt ei suuria makuelämyksiäkään.