maanantai 5. lokakuuta 2020

Bornemanns Kalastajan Amber Ale


Harvoin tarjolla olevaa kotimaista olutta Paraisilta! Bornemanns on Kirjalan kylässä toimiva mehustamo, jossa saksalaissyntyinen Gunnar Bornemann alkoi valmistaa oluttakin kaksi vuotta sitten. En ole ennen tuotteisiin törmännyt. Turusta poisvetäytyvä Janne Keskisarja koukkasi lähtiessään Paraisten kautta ja löysi mehustamon kaupasta yhtä olutta. En ehtinyt tavata ripeäliikkeistä Jannea, mutta helsinkiläinen oluthistorioitsija Antti Räty välitti aarteen minulle. Kiitokset molemmille herroille. 

Kaksikielinen etiketti, toisella puolella Fiskarens Amber Ale Öl. Vain 3,5 %. Syvänpunainen, ruskeakin oikeastaan, vahva vaahto. Tuoksussa hieman epäilyttävää pistävää marjaisuutta ja mallasta. Maku on aika ohut, kuiva, maltainen, leipäinen, hyvin lyhyt. Karkeutta on, hiilihappoa varsin paljon, mutta maussa ei sinänsä mitään epämiellyttävää tai häiritsevää. Paljon vahvempaa tietysti toivoisi, kokonaisuus jää puisevan mauttomaksi.

2 kommenttia:

Spacemonkey kirjoitti...

Onkohan Ruotsin ruokakauppoja ajateltu olutta tehdessä? Ei kai muuten ole mitään järkeä tehdä amber ale noin alhaisilla volteilla?

Ari Juntunen kirjoitti...

Hyvä huomio, tuohan on voinut olla tavoitteena.