keskiviikko 7. lokakuuta 2020

Other Half DDH Citra + Galaxy Imperial IPA


CoolHead -johtaja Pietari Kruus kävi Paneman kylmäkaapilla hakemassa Other Halfin tölkin ja samalla kiinnitti Ari Nyforsin ja minun huomion tarjontaan. Ovela temppu, joka johti siihen, että jaoimme brooklyniläisen tupla-IPA -tölkin Arin kanssa. Ei ollut litrahinta kovin halpa, mutta eihän sitä kukaan enää odotakaan näissä oloissa. 8,5 %, samea, vähän yrttinen tuoksu. Mehuisuutta on, appelsiinia. Kuivaa, mutta ei katkeruutta. Ei Galaxyn tunnusomaista ananasmaisuutta. Pietari epäilikin, että nykyinen sato Galaxya ei ole parhaassa kuosissaan. Kaikki on suhteellista, oikein hyvää olutta tämä kuitenkin oli.  Panema, 6.10.2020. 

4 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Arde-setä, eikös me käyty joku vuosi sitten tuolla Other Halfin paskantamossa Brooklynissa, jossain entisten laiturein tienoilla?! Eipä hääviltä ainakaan silloin vaikuttanut.

Ari Juntunen kirjoitti...

Kävimme kyllä ja mikään paskantamo se ei silloinkaan ollut, ei pidä antaa rosoisen ulkomuodon häiritä todellisen kauneuden esilletuloa.

https://arijuntunen.blogspot.com/2016/03/other-half-ipa.html

Tämän panimon ulkopuolellahan tapahtui alkuvuodesta välikohtaus, jossa perinteisten oluttyylien suosija uhkasi aseella craft-kansaa.

https://nypost.com/2020/02/08/craft-beer-hater-pulls-gun-on-people-outside-brooklyns-other-half-brewing-company/

Tohtori Sykerö kirjoitti...

Olut oli erittäin hyvässä iskussa noin kuukausi sitten, kun kyseinen erä Eurooppaan saapui.

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Sumukaljan ja sen palvonnan ympärille kehkeytyneen kultin syvin olemus on tämän kirjoittajalle tuntematon, täysi mysteeri. Lahkon toimintamekanismi on kuitenkin iänikuinen ja yksinkertainen: rahat pois hölmöiltä.

Ameriikassa ja (-sta) kultteja riittää; oli hoppy hippya, Mansonia, Jim Jonesia, Billy Grahamia ja keitäheitänytolikaan snake oil -kauppiaita.

Näyttää siltä, että täällä sumukaljalahkon hengellinen maajohtaja ja teoreetikko on Arde-setä ja että kaikissa olevissa ja runsaasti tulevissa paskantamoissa maamme laajain turvesoiden äärellä ynnä radanvarsigetoissa on päätetty tehdä Other Halfit Arde-sedän siunauksella.