tiistai 10. kesäkuuta 2008

Espanja - Venäjä 4-1

Ihan kuin Hiddink olisi ennen ottelua tapaillut "Suuren ja mahtavan" sanoja? Katsomossa näkyi vanhojen starojen kuvia, ainakin Jašin mukana. Mutta nuoren joukkueen parhaat hyökkäyspään pelaajat nyt loukkaantuneina tai pelikiellossa. Pikkunäppärää lyhytsyöttöpeliä, jolla Espanjan puolustus ajoittain sekosi, mutta tyypilliseen venäläiseen tapaan maalintekotaito puuttui. Parhaassa paikassa Zirianov sai pallon tolppaan. Espanja lähti yllättäen ilman Fabregasia, mutta se ei näyttänyt haittaavan. Nopeat pystysyötöt puhkoivat säännöllisesti Venäjän puolustuksen. Torres loistavasti sekoitti 20. minuutilla puolustajat ja nerokas syöttö vapautti Villan kliiniseen viimeistelyyn. 44. minuutilla Iniestan uskomattoman tarkka ja ajoitukseltaan ihanteellinen pystysyöttö päästi taas Villan irti, 2-0. Laitapakki Žirkov venäläisistä virkein. Toisella jaksolla tasoero korostui, Venäjän puolustus todella alkeellinen ja hyökkäyksessä ei riittävästi taitoa. Villan kolmas maali 75. minuutilla leikittelevän kevyesti. Kulmasta yksinäinen kärki Pavljutšenko puski kavennuksen, mutta yliajalla vielä vaihdosta tullut Fabregas sai vastahyökkäyksestä reboundin sisään. Espanja näytti tietysti todella hyvältä, mutta Venäjä liian heikko vertailukohteeksi. Studiossa Popovitš syytti Hiddinkiä rumasta tappiosta, ehkä aiheestakin, topparivalinta Širokov aivan pihalla.