torstai 22. tammikuuta 2015

Gallows Bird Real Ale Festival 2015


Yhden kerran olen päässyt Espoon huippubaarin real ale -festivaalille aiemmin, joskus noin 10 vuotta sitten, baari oli silloin pienempi, ja festivaalikin oli jo loppuvaiheessa. Silti tapahtuma on jäänyt mieleen hienona muistona. Nyt uutena pääkaupunkiseudun asukkaana pääsin paikalle suhteellisen ajoissa ensimmäisenä päivänä. Paikalla oli paljon tuttuja naamoja, laadulla on arvostajansa. Tänä vuonna teemana Merseysiden oluet, käytännössä siis Liverpoolin kamaa. Kävin itse kaupungissa 2002, mutta tilanne elänyt, ainoana tuttuna panimona mukana Baltic Fleet -talossa operoiva Wapping, senkin oluet nyt uusia tuttavuuksia.Maksutapana kätevintä oli ostaa kaksi viiden lipukkeen settiä, jolla sai 10 puolikaspinttiä. Tarjolla oli 20 eri olutta, joten pääsin tällä tavalla ottamaan tuntumaa toiseen puoliskoon. Se on ehkä riittävää tällä kertaa. Aloitin tietysti IPA-osastolta. Liverpool Craft IPA oli 5%, kultaista, mietoa, hedelmää, pehmeää. Katkeroa kevyesti, mutta silti brittiläisen pistävästi. Tämä ensimmäinen olut jäikin sitten koko illan miellyttävimmäksi.
Liverpool Organic Shipwreck IPA oli vahvempi, 6,5%, vähemmän humalaa, enemmän makeutta. Mad Hatter Rabbit Rye oli tanakka ruis-IPA, 7,1%. Toffeeta ja pähkinää makeassa kontekstissa, katkeruus korkeintaan keskitasoa. George Wright Pipe Dream, 4,3%, ohut, mutta pihkainen. Bitter-tyyliä, reipas katkerointi.


Melwood Citradelic, 5,1%, varsin voimakasta sivumakua sitruksen ja pihkan seassa. Bensiinimäinen fiilis, jotain hyvin epämääräistä, paljon raikkaampi saisi olla. Tästä oluesta kuulin vertaisjuojilta todella tyrmääviä arvioita. Ei se varmaan tarkoitetussa kunnossa ollutkaan. Cambrinus Deliverance, 4,2%, kevyt golden ale, simppeli, mutta toimiva.


Liverpool Craft Farmhouse IPA, 7 %. Selvästi belgihiivaa, väkevää mausteisuutta, hapanta tuntumaa,  kohtuullisen katkeraakin. Erottui edukseen, vaikken oikein tyylisuunnasta tykkää. Wapping Baltic Pale Ale, 4 %, ohutta perusbitteriä, taas hyvä katkeropuraisu, tämäkin hyvässä real-kunnossa kaikkien muiden tapaan. Melwood Old Hall Smoked Porter, 5,1%, paahtoa hyvin, muuten ei kovin moniulotteinen. Savu tuntuu, mutta jotenkin keinotekoisesti. Liverpool Craft American Red, 5%, kevyen hedelmäinen, aika vähän katkeroa. Suhteellisen nopeasti juotuja oluita, muistiinpanot hataria. Oluiden maistelumielessä tällainen tapahtuma ei ole ihanteellinen, mutta tykkäsin kovasti tunnelmasta.

Ei kommentteja: