torstai 4. helmikuuta 2016

Hiisi Loviatar

Jyväskylästä rye wine, 10,5%, 95 IBU. Rukiin osuutta ei tarkenneta, mutta eiköhän vahvan oluen tyylisuunnaksi kelvanne silti barley wine. IBU-lukema nostattaa odotuksia tumman kuraveden näköiseen olueen. Hedelmää tuoksusta nousee, luumua, ehkä rusinaakin. Pehmeän hedelmäinen lähtö, lievästi makeutta, alkoholin lämmittävää poltetta, perätilaan ei oikein potkua jää. Varsin yksiulotteinen, lisää tvistejä olisin odottanut. Täyteläisyyttä tässä ehkä eniten kaipaa, ruis ei tuo tarpeeksi tuntumaa. Imperial stoutiin verrattuna tämä hedelmäisempi vaalea vahva tyyli on huomattavasti haastavampi. Tupla-IPAkin ehkä saadaan toimimaan sadistisella humaloinnilla, tässä humalat ovat häipyneet tyystin statisteiksi. Periaatteessa ok, mutta ei lähelläkään Hiisin parhaita saavutuksia. Ostopaikka Helsinki, Harjun Alko.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hemulit meitä Himalajalta hillittömästi jallittaa.