keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Brooklyn Brewery Party @ U.S. Embassy HelsinkiSeurapiiriblogistin homma on rankkaa, mutta jonkunhan tätäkin on tehtävä. Ehdin Barcelonasta juuri ja juuri USA:n Helsingin suurlähetystöön Brooklyn-panimon tilaisuuteen. Paikka oli itselleni ennestään tuntematon, itse asiassa en aiemmin ollut käynyt yhdessäkään suurlähetystössä. Sellaiseksi ei voine laskea Coloradon Durangon Irish Embassya. Koffin hevospariskunta vahvisti tulleeni oikeaan osoitteeseen Kaivopuiston paraatipaikalla. USA:n rajoilta tuttu meininki täälläkin, vain voimassa olevalla passilla sisään ja tiukka turvatarkastus, kännykkälaturi oli jätettävä narikkaan. Tontilla oli useampi rakennus ja Brooklyn-bileet olivat valoisassa lasiseinäisessä aulatyyppisessä tilassa, josta näyttävä näkymä lumisateiselle merelle.

Paikalla oli tarjolla Brooklynin oluita ja pieniä huolella valmistettuja huikopaloja. Erityisesti lampaalla täytetty kevätkääryle tms toimi kuin hirvi. Paikalle saapuneiden vieraiden joukosta bongasin olutblogosfäärin kerman, eli Sörnäisten Tuopillinen ja Reittausblogin veli. Journalistipuolelta geimeissä mukana perinteinen ketterä pantteristo. Koffin jengiä myös, mutta muuten aika vieraita hahmoja. 


Suurlähettiläs Charles Adams lausui vieraat tervetulleiksi, samoin Brooklynin edustaja. Siinä virallinen ohjelma olikin, mutkatonta menoa ja hyvä niin. Ei uusien oluiden lanseerauksia, mutta Sorachi Acea en ollut aiemmin sattunut maistamaan. Heti ensi hörpystä aistin valtavan tillin aromin, joka usein on tähän japanilaishumalaan liitetty, mutta ennen en ole omakohtaisesti näin selvästi kokenut. Kovasti hiilihappoa, vahva mausteinen saison toimi oikein hyvin katkarapuherneseoksen kanssa. Paikalta oli bussikuljetus Bar Looseen, jossa illan ohjelma olisi jatkunut brooklynilaisen musiikin merkeissä. Varmaan olisi ollut hauskaa, mutta vastuullisena blogistina olin sitoutunut jatkamaan iltaa amerikkalaisten viskien parissa toisessa kohteessa.

Ei kommentteja: