tiistai 4. heinäkuuta 2017

Level Eleven #17 Red Ale

Pieni kotiolutsessio Vallilassa, paikalle sattui Ulkohuoneen Ilkka Sysilä, joten vedimme parityöskentelynä olutarviot. Nämä kolme olutta tulivat siis minulle arvioitavaksi, joten Ulkohuoneen tuomiot tulevat valmistajille odottamatta ja yllätyksenä. Näin voi joskus käydä.

Ensimmäisenä vaikuttavia maistelusessioita järjestävän Level Eleven -yhteisön viimeisin keitos. Oikeastaan tämä olut tuli itsellenikin yllätyksenä, sovin tapaamisesta HIMA-yhteisön yhteyshenkilön kanssa, mutta samaan aikaan ja paikkaan saapui Level11:n edustajakin, itse asiassa valmistajat vaihtoivat keskenään oluita. Sain mukaani tämän pullon.

Kyseessä Level Elevenin 17. keitto, red ale tai red IPA, en ihan varmasti muista saatesanoja. Mitään muita tietoja oluesta ei olekaan. Ei tunkkainen, trooppista hedelmää tuoksussa. Matalat hiilihapot, melko makea maku, ei kovin täyteläinen, kohtuulliset katkerot. Tasapainoa, ei vihannesta, puhdas. Sysiläkin nyökkäili tyytyväisenä, tämä toimii, vaikka red ale tylsä tyyli onkin. Level Elevenin parhaimmistoa selvästi. IPA tämä ei todellakaan ole, liian makea, ei sitrusta eikä tarpeeksi katkeroa. Mutta tyylissään oikein näppärä.

Ei kommentteja: