torstai 21. kesäkuuta 2018

Tanska - Australia 1-1

Rivakkavauhtista avointa peliä Samarassa. Lähes samat miehistöt kuin avauskierroksen peleissä, vain kylkiluunsa katkaisseen Kvistin tilalla Schöne ainoana avausmuutoksena. Molemmat tuntuivat hyökkäyshaluisilta, mutta Tanska vakuuttavampi koko ajan. Kuuden minuutin kohdalla hieno kuvio, Nicolai Jørgensen käänsi Eriksenille, jonka kova veto kaapittui maalivahdin käsien välistä. Jørgensenillä oli hieno omakin viimeistelypaikka myöhemmin, pusku luukulta ohi. Tanskan hieno ote kilpistyi Australian kulmasta tulleeseen Yuraryn käsivirheeseen. Vasta VAR-tarkistukselta mentiin pilkulle ja panimomestarilta näyttävä kapteeni Jedinak teki jo toisen VAR-maalinsa. Yurarylle myös keltainen ja karusti pelikielto Ranska-matsiin. VAR-aikakaudella ei kannata tehdä virheitä laatikossa ja se on hienoa, jalkapallon säännöt saadaan lopulta voimaan. Harmittavasti se tässä sotki paljon paremmalta vaikuttavan Tanskan vireen.

Tanska vielä yritti toisen puoliskon alussa, mutta Sisto hukkasi 4-5 hyökkäystä. Tulee ikävä Laudrupin veljeksiä, laadussa on nyt parantamisen varaa. Australia oli fyysinen ja sinnikäs, sai hyvän otteen, paljon hyökkäyksiä, mutta taidot eivät riitä pelitilannemaalin tekemiseen. Tanskan puolustus panikoi, pahaa sekoilua välillä. En ymmärtänyt Jørgensenin poisvaihtamista, loppuunasti pelanneesta Sistosta oli lähinnä vain harmia. Australian Mooyn kova veto oli paras maalintekopaikka, vähän ohi. Australian sentteri Nabboutin olkapää salahoitui, tosin ilman Ramos-tyylistä avusteisuutta. Vaihtomies Arzanilla ja Leckiellä vielä lopussa maalintekopaikat, mutta Schmeichel kesti. Loppujen lopuksi Tanska voi olla tyytyväinen tasapeliin, mutta ensimmäisen 45 minuutin perusteella tästä olisi pitänyt ottaa helppo voitto.