keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Espanja - Iran 1-0

Kazanissa Espanja hallitsi ja Iran puolusti. Toistaiseksi kisojen yksipuolisin ottelu ylivoimaisesti. Espanja ei löytänyt avainta lukkoon, vaikka tilanne ei varsinaisesti uusi heille. Pari tilannetta löytyi, mutta ei maali ollut lähellä. Iranilaisten loukkaantumisteeskentelyt olivat äärimmilleen vietyjä. Poikkeuksellisen ärsyttävää myös iranilaiskannattajien jatkuva monotoninen pilliinpuhaltaminen. Ärsytysmielessä sitä tietysti harjoitetaankin. Näin negatiiviselle asenteelle ei toivoisi menestystä, mutta eihän maailma oikeudenmukainen ole. 


53. minuutilla Iran oli mennä johtoon, kova laukaus niukasti ohi. Heti perään ratkaisumaali toisessa päässä, onnekkaasti pallo pomppasi laatikossa Diego Costan polvesta verkkoon. Espanja ei lisämaaleja saanut, mutta Iran ryhtyi lopulta hyökkäämään, eikä täysin ilman tulosta. 62. minuutilla Iran sai pallon maaliin ja aloitti hillittömät juhlat kentän kulmassa. Juuri kukaan ei kiinnittänyt huomiota, että maali hylättiin paitsiona. Tuomio ei muuttunut VARillakaan. Espanja tuntui panikoivan tämän jälkeenkin, Iranilla useita tekopaikkoja, mutta ei tulosta. Kuten sanottu, onneksi. Iran oli tässä ottelussa ylivoimaisesti turnauksen vastenmielisin joukkue. Sitä suuremmalla syyllä, kun taitotaso riittäisi positiivisempaankin asenteeseen. 

PS. Iranin positiiviseen antiin lukeutui ottelun loppupuolella sivurajaheitto puolivoltilla. Iranilaispelaaja teki liikkeen, mutta ei sitten irrottanut palloa heittoon. Perään normaali heitto. 

Ei kommentteja: