maanantai 25. kesäkuuta 2018

Venäjä - Uruguay 0-3

Samarassa Venäjä jätti pois hyvin pelanneet Golovinin ja Fernandesin, tilalla Aleksi Mirantšuk ja Smolnikov. Uruguay siirtyi kolmeen toppariin, Coates mukaan. Uruguaylle hyvä vastahyökkäys, Suarez ei saanut Cavanille, mutta jatkotilanteesta Bentancur kaadettiin. Seurasi vapaapotku, Suarez veti matalan kohti takakulmaa. Muurissa oli kaksi uruguaylaista, jotka työnsi sivuun kisojen Darwin-palkintoon tarraava Ignaševitš. Suarez veti juuri siihen syntyneestä aukosta verkkoon samalla kun toinen valopää Akinfejev pantteriloikkasi toiseen suuntaan. Toinen Uruguayn maali onnekkaampi, Laxaltin veto osui Tšeryševin jalkaan ja kimposi siitä alanurkkaan. Tšeryševillä oli yksi maalipaikka Dzjuban pudotuksesta, mutta muuten Uruguay hallitsi, Bentancurillakin oli hieno tilanne. Venäjän puoliajan älynväläykset täydensi Smolnikov, joka otti 36. minuuttiin mennessä kaksi keltaista. Fernandes tuli sitten sisään, mutta otteluhan on jo menetetty. Venäjän iskukyvystä tuli hämääntynyt kuva arabimaita vastaan pelatessa, tämä ottelu näytti tyypillisemmältä Venäjän tyyliltä. Toinen puoliaika pelkkä muodollisuus, Uruguay hallitsi suvereenisti. Cavani hukkasi monta paikkaa ennen kuin lopulta onnistui. Godin nousi kulmapotkussa omaan kerrokseensa, puski Akinfejevia kohti, reboundin survoi Cavani. 

3 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Tämä pelipaikka oli 90-luvulle asti Kuibysev; Operaatio Barbarossan alettua 22.6.1941 ja Moskovan tultua uhatuksi siirrettiin Joe-Sedän hallintobyrokratia ja sodanjohto tänne v. 1943 asti...

Nimetön kirjoitti...

Jospa Sysilä voisi jatkossa keskittyä kommentoimaan itse peliä. Nuo sinänsä mielenkiintoiset historiatietoiskut kuuluvat aivan toisiin blogeihin.

Ari Juntunen kirjoitti...

Nojaa, sotahistoriaakin blogissa on ollut silloin tällöin, joten ei minua häiritse. Kommentteja muutenkin tulee niin harvakseltaan.