lauantai 28. heinäkuuta 2018

SOPP 2018 Helsinki, lauantai







Helsingin kesäolutfestivaalin neljäs ja itselleni viimeinen päivä, aamulla pilvistä, mutta sitten hillitön infernaalinen auringonpaiste raiskasi taas Rautatientoria. Nyt saavuin paikalle harkitusti hidastetusti  klo 12:15 ja pääsin aiempaa sujuvammin alkumuodollisuuksista läpi. Jengiä kuitenkin tässä vaiheessa selvästi enemmän kuin aiempina päivinä, joten tsekkasin jäljellä olleet oluet rivakkaan tahtiin. Plevnalla oli tarkoitus aloittaa, mutta tiskillä kaksi asiakasta, hermo ei kestänyt odotella, vaihdoin Pikkulinnun puolelle ja kiskaisin Grossin Moon IPAa, sitrusta on,  ei silti kovin aromaattista. Pihkaa ja katkeroa kuitenkin tasapainoisesti. 

Sitten pääsin Plevnan ääreen, pilsissä uusi resepti. Tuoksussa aavistus diasetyyliä, maku maltainen, kuohkea, riittävän katkera, aika hyvä. La Pirata ¡Ay, Carmela! DIPA 9,3%. Tupla-IPA siis, samea, mehuinen, hieman vihannesta, kuivaa, katkeraakin, mutta ei mikään mestariteos. Hiisin Timbradurissa hedelmiä, passionia ja karviaismarjoja. Kirpeää marjaisuutta, muuten vähän nihkeä. Hiisi/Donut Islandin Oksasella pipon sijasta lätsä päässä haastavissa oloissa, vaikea tunnistaa. Hyvin tarpeelliseen vesihanaan oli André Brunnsberg taas ehtinyt liimata Bud Light -tarran, aiemmin se oli jo poissa.

Loppuvaiheet festivaalista menivät vaikeiksi. Jäljellä oli vain ylivahvoja oluita, yritin niitä tyrkyttää hörhöpöydässä eteenpäin, mutta vastaanotto oli varsin torjuvaa. Bryggeri Helsingiltä Rotmalz, ilmeisesti jonkinlainen olutcocktail, punaviiniseos, monenlaisia raaka-aineita. Punaviinimäistä vetoa, mausteita, vaikeaa juotavaa. Fiskarsin Tammitsaar oloroso-kypsytetty imperial stout varsin pehmeää, mutta yksiulotteista, kahvia on,  ei tarpeeksi mielenkiintoinen. Ruosniemen ansiokkaasti epämuodikkaaseen malt liquor -tyyliin vedetyssä Mahtajassa 10-prosenttisessa nesteessä vahvasti vaahtoa. Yllättävän maltainen, alkoholi ei tyylinmukaisesti pääse kunnolla esiin. Tuoksu kyllä epämiellyttävästi liimaisen lastulevymäinen, pilalle mennyttä helteessä ässistynyttä juustoa myös. Tähän oli hyvä päättää tämänkertainen sessio, ehkä tulevina vuosina taas uudelleen.

Ei kommentteja: