maanantai 1. heinäkuuta 2024

Olvi Tuplapukki 8,0 % Tölkin kyljessä lukee räyhäkkäästi Iisalmi Bock City. Vähän niin kuin Lahti Business City. Olvin Tuplapukki (8,5 %) on käsittääkseni ollut jo pitempään Alkon myydyin olut. En muista sitä koskaan juoneeni, ainakaan en ole blogiin siitä kirjoittanut. Nyt Olvi on sattuneesta syystä vesittänyt siitä maitokaupparajan alle mahtuvan version. Täysmallaslinjalle ei ole lähdetty, halvemmalla heikkolaatuisemmalla raaka-aineella tärkkelyksellä painetaan kustannuksia ja kuluttajan nautintoa alas sekä liikevoittoa ylös. Näyttää aika samanlaiselta kuin vahva Sandels, ehkä aavistuksen tummempaa. Tuoksussa on lievästi mallasta. Maku on kevyesti maltainen ja makea, ei juuri jälkimakua. Sokkomaistossa voisi olla vaikea erottaa Sandelsista. Ehkä jälkimaussa kuitenkin on jokin kiinnittyvämpi tarttumakohta, jotain nihkeyttä, ei katkeruutta. Jotain vähän pippuriin kääntyvää mausteisuutta myös. Ei nytkään alkoholin makua, mutta ei tämä oikein bockiksi käänny nytkään. Ehkä loppujen lopuksi aavistuksen maistuvampi kuin Sandels. 

3 kommenttia:

Antonm kirjoitti...

Olisi tarkoitus nyt lomalla viettää 1-2 iltaa Helsingissä ja tsekata muutamia craft-olutbaareja, mitkä paikat olisi sinun mielestäsi ehdottomia visiittejä tällä hetkellä? Juova ja Olarin taproom olis ainakin agendalla

Ari Juntunen kirjoitti...

Juova on tosiaan pääkaupunkiseudun selvä ykkösbaari tällä hetkellä. Pikkulintu Ruttopuisto toinen must-kohde. Olarin taproomit sekä Otaniemessä että Vallilassa oleellisia. Cask alea St. Urhossa ja Black Doorissa. One Pint Pub Ruoholahdessa on edelleen vedossa. Uudemmista Barski ja SalamaNation ovat ok. Pasilan Triplassa on hyvä kaksikko Tower ja Bierhaus Berlin.

Antonm kirjoitti...

Kiitoksia vinkeistä, tuossa onkin hyvä määrä kohteita jo, pistän kaikki listalle. Täytyy kyllä käydä jokunen cask ale juomassa myös.