tiistai 2. heinäkuuta 2024

Portugali - Slovenia 0-0 j.o., 3-0 rpk.

Portugalilla Turkki-ottelun miehitys, Slovenia joutui nyt ottamaan Jure Balkovecin pakiksi, kun Janža pelikiellossa. Ottelu aloitettiin hiljaisella hetkellä Sportingin 70/80-lukujen hyökkääjän Manuel Fernandesin muistoksi. Slovenia on sympaattinen, mutta todella pieni maa, kyllä materiaaliero alkaa tällä tasolla jo näkyä. Portugali kuitenkin omalaatuisen apaattinen, tilanteita syntyi todella harvakseltaan. Supernilkki Cristiano Ronaldosta aika alkaa lopulta ajaa ohi, toistuvasti surkeita esityksiä. Heikko vapaapotku keskeltä, erityisen huono ponnistaminen Vitinhan keskitykseen ja sitten vielä avuttomampi vapaapotku vasemmalta. Portugalin penkiltä löytyisi taatusti terävämpää laatua. Ei Slovenia pystynyt uhkaamaan, Šeškon veto kaukaa suoraan maalivahdille. Puoliskon lopussa vielä Palhinhan skarpimpi vero vähän ohi.

Toisella puoliskolla melko laiskaa tempoa. Slovenialla vastahyökkäyksistä muutama paikka, mutta ei todellisia ratkaisutilanteita. Cristianon seuraava vapaapotku hyvästä paikasta suoraan Oblakille. 61. minuutilla Šeško pääsi Pepen ohi läpiajoon, mutta heikko laukaus. 72. minuutilla Cristiano mokasi taas vapaapotkun. 89. minuutilla Cristianolla maalipaikka, Oblak torjui. Ja yliajalla Cristiano hukkasi kulmatilanteen rikkomalla Oblakia.

Jatko-ottelussa sitten enemmän dramatiikkaa kuin varsinaisella peliajalla. 103. minuutilla Diogo Jota purjehti boksiin ja hankki pilkun. Cristiano onnistui mokaamaan senkin, Oblak torjui tolpan kautta. Oli upeaa nähdä pelin vastenmielisimmän hahmon itkua, vaikka Portugalille voiton tästä soisikin. Slovenian toppari Bijol otti pelikiellon. 109. minuutilla Cristiano rikkoi Oblakia. Slovenian valmentaja Matjaz Kek suoralla punaisella katsomoon. Pepe lahjoitti 115. minuutilla Šeškolle ottelun parhaan maalipaikan, täysin vapaasti läpi, aikaa oli, mutta Diogo Costa torjui. Pilkuille mentiin ja Diogo Costa torjui sitten siellä kaikkien kolmen slovenialaisen laukaukset. Cristiano, Bruno ja Bernardo saivat sisään, 3-0. Kisojen kannalta vähän parempi, että Ranska saa Portugalin vastaansa. Kaikesta huolimatta Slovenia olisi ollut heille liian "helppo".