tiistai 2. heinäkuuta 2024

Romania - Hollanti 0-3

Tunnetusti ihastuin hollantilaiseen jalkapalloon ensin Ajax Amsterdamin Euroopan Cupin finaaleissa ja sitten maajoukkueen esitykseen MM-kisoissa 1974. Sittemmin suosikkijoukkueena on käynyt naapurimaat Tanska ja Belgia Hollannin ollessa poissa kisoista. Lopullisen tuntuisesti menetin sitten uskon Hollantiin MM-kisoissa 2010. Kun joukkueen avainrooleissa pelasivat Nigel de Jongin, John Heitingan ja Mark van Bommelin kaltaiset väkivaltarikolliset, niin Cruyffin, Neeskensin, Krolin, van Hanegemin ja Rensenbrinkin perinnöstä ei ollut enää mitään jäljellä. Sittemmin Hollannin joukkueen otteissa on ollut nähtävissä parannusta, vaikka menestystä ei olekaan tullut. Niinpä jälleen näissä kisoissa Hollantia voinee pitää ykkössuosikkinani, vaikka pelaamisessa on ollut toivomisen varaa. 


Münchenissä nyt Romania vastassa. Koemanilla ollut vaikea löytää toimivaa kokoonpanoa, nyt oikealla laidalla Ajaxin Steven Bergwijn. Tasaista vääntöä alussa, sitten Hollanti sai otteen käsiinsä. Ei paljon tilanteita, mutta Romania täysin pois paikoilta. 20. minuutilla Simons vapautti vasemmalta Gakpon, joka ajoi boksiin ja käänsi etukulmasta sisään. Toinen maali oli lähellä De Vrij'n puskussa.


Hollanti oli tauon jälkeen täysin ylivoimainen. Maalintekopaikkoja luotiin tasaiseen tahtiin. Yhdessä vapaapotkutilanteessa Romania jätti muurista pötköttäjän pois ja Memphis veti heti muurin alta, vähän ohi. Ainakin kuusi selvää tekopaikkaa ennen kuin 83. minuutilla vaihtopelaaja Donyell Malen viimeisteli Gakpon hienon päätykuljetuksen jälkeen. Aivan lopussa Malen kuljetti itse pallon ylös ja viimeisteli loppunumerot.


Ei kommentteja: