perjantai 28. helmikuuta 2025

Hagström Rauchweizenin koemaisto










Kuun alussa Virolahdella keitetty rauchweizen oli kypsynyt siihen vaiheeseen, että kävimme Ari Nyforsin kanssa kollaamassa lägetin. Hyppäsimme taas Haminan onnikkaan ja nyt Tomi Tinkanen oli meitä vastassa. Operoimme nyt varsin tiukalla aikataululla ja otimme heti tyyppaykset panimolla käymistankista. Keskikeltainen, vaaleahko väri, hyvin samea, hyvä pienikuplainen vaahto. Savutuoksu voimakas. Pehmeä maku, esterit tuntuu. Savu on miedompaa maussa. Pehmeää ja kuivaa. Makua on riittävästi ja hyvä juotavuus silti. Hieman hiilihappoa lisää, niin homma vaikuttaa valmiilta. Ulos tullaan parin viikon päästä.


Maistoimme myös astiointivalmiudessa olevaa Takatalon uutuusolutta. Erinomaista kamaa, julkistetaan ensi viikon Turku Craft Beerissä. Hieman yllättäen Mikko oli valmistanut meille myöhäisen lounaankin. Sienirisotto pekonilla, sitruunainen yrttiöljy vielä päällä, aivan loistavaa. Ja vielä jälkiruokana läskiäispulla, kakku, kermavaahto, kirsikkahilloa ja imperial stout. Ja sitten Tomi roudasi meidät takaisin Haminaan ja varushenkilöiden täyttämään Helsingin onnikkaan. Huikea minireissu taas. Virolahti, Takatalo & Tompuri, 28.2.2025.

Ei kommentteja: