keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Hartwall Lapin Kulta Luomu Jouluolut

Perämerellä lämpötila hipoo kymmentä plusastetta, mutta kalenterin mukaan on jo korkea aika korkata jouluolutsesonki. Ensimmäisenä uutuuksista käteen osui lahtelainen tulkinta lappilaisoluesta. Perämeren rantahan on nykyään kuiva, ei taida olla Ruotsin puolellakaan yhtään panimoa, kun Luulajan arvoituksellisen Nyckelbryggerin todellista sijaintia on vaikea hahmottaa. Lahdessa nyt mitä ilmeisemmin uusi resepti luomuraaka-aineilla. Väri on suomalaisille teollisuusjoulutuotteille totuttu punertavan tummanruskea, vahvuus sattuneesta syystä varsin alhainen 4,6%. Maku on viljaisan maltainen, yllättävänkin täyteläinen. Luomuun jostain syystä yleensä yhdistämäni nahkeus ei aluksi nyt häiritse. Pientä metallisuutta suutuntumassa. Jälkimaku on ilahduttavan voimakas, mutta se ei erityisen katkeroinen, se nahkeus tuntuu siirtyneen sille alueelle. Päätösvaikutelma ei ole raikkaan kuiva, vaan nihkeän yrttinen. Ei tämä kuitenkaan ole värjättyä perustuotetta, kuten usein tässä sarjassa on joutunut toteamaan. Kohtuullisesti makuja sisältävä olut, mutta kansainvälisen joulutarjonnan tuhdissa seurassa tämä varmaankin jää pahasti jalkoihin. Ostopaikka Oulu, Värtön K-Market.

Ei kommentteja: