Elokuussa 2000 tein lyhyen työreissun Istanbuliin parin kollegan kanssa. Saavuimme kaupunkiin myöhään illalla, hurjan taksimatkan jälkeen heitimme kamat Taksim-aukion hotelliin puolen yön aikoihin ja ponnahdimme oluelle johonkin lähikorttelien kattoterassille. Oli hyvin lämmin, yölläkin varmaan jotain +28 C, seuraavana päivänä lämpötila lähenteli neljääkymmentä. Tumma bisnespuku meni hiostuneena pesuun tämän yhden vuorokauden reissun takia. Mutta siellä kattoterassilla hanasta tarjoiltu Efes maistui taivaallisen hyvältä, yksi parhaista koskaan juomistani oluista.
Fast-forward kesäkuuhun 2016, pyöräilin epävakaassa säässä Vallilasta Munkkisaaren klassiseen Ani-turkkilaisravintolaan lounasbuffetiin. Juomana Efes Pilsener pullosta, hyvin raikkaalta maistuu nytkin, mallasrunko on 5-prosenttisessa lagerissa kunnossa, mutta nykykatsannossa takapurenta on tietysti olematon. Ei silti kaiken oluen pidä olla craft-trendien mukaisessa asennossa, tämä oli ihan asiallista ruokajuomaa. Ani, 5.6.2016.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti