perjantai 10. kesäkuuta 2016

Victory tap takeover @ Viisi Penniä

Philadelphian lähiön jo perinteisen laatupanimon oluita on harvakseltaan ollut Suomessakin tarjolla, mutta nyt näyttää olevan massiivisempi maihinnousu käsillä. Töölön baarissa viisi hanatuotetta, kuvassa näkyvien ohella Kirsch Gose, jota en ehtynyt haastavassa tilanteessa tsekkaamaan. Jätin nyt pois myös vahvimman Dirt Wolfin, jota pääsin kokeilemaan viimeksi alkuvuodesta. 

Entry-levelin pale ale Headwaters myös tuttu parin vuoden takaiselta Tukholman keikalta, mutta otin uudet tyypit silti. Perushedelmäisyyttä, runsaasti hiilihappoa, maltaisuuskin pinnalla. Kova katkeruus, siinä ei ole säästelty. Tämä jäi ehkä yllättäen session miellyttävimmäksi.

Vital IPA kokonaan uusi tuttavuus, 6,5%, hedelmää ja mallasta tasapainossa, alhaiset hiilihapot. Ei oikein sitrusta, enemmän brittityyliä, vaikka saksalaismaltaiden ohella jenkkihumalat näkyy olevan käytössä. Katkeruus aika hillittyä, vaikka kohtuupurentaa riittää. Jos suoraan sanotaan, niin massiivinen pettymyshän tämä on. Jenkki-IPAlla on nyt Suomessakin niin hurja kulttimaine, että ei tänne kannata tuoda kuin parasta A-ryhmää.

HopDevilkin on monessa olomuodossa ennestään tuttu, nyt siis perushanaversio, 6,7%. Pihkaa ja kunnon trooppista hedelmää. Aika puhdasta, mutta katkeruus tässäkin aika hillittyä. Viisi Penniä, 10.6.2016.

Ei kommentteja: