perjantai 17. kesäkuuta 2016

Tšekki - Kroatia 2-2

Kroatia esitti turnauksen ensimmäisen kierroksen parasta peliä ja ei tietenkään vaihtanut miehiä Tšekkiä vastaan. Tšekki on myös perinteinen taitojoukkue, mutta nyt heikompi kausi menossa. Kroatia hallitsi ensi jaksoa hillitysti rakennellen tai räjähtävästi vastahyökäten. Useita tilanteita syntyi heikosti puolustavan Tšekin maalille, mutta Cech piti joukkuetta pystyssä 37. minuutille asti. Sitten vasen laitapelaaja Perisic pujotteli läpi ja kiskaisi hallitusti takakulmaan. Tšekki ei löytänyt mitään uutta vaihdetta, tappio vaikutti samantien selvältä.

Tšekki ehti hieman piristyä toisen jakson alussa, mutta karmean virheen jälkeen Rakitic nosti yli Cechin toisen maalin ja tilanne vaikutti vieläkin selvemmältä. Modric ehkä loukkaantui tunnin kohdalla, joutui tulemaan pois ja Kroatian tilanne romahti totaalisesti. Mandzukic tosin sai kisojen parhaan maalintekopaikan ja onnistui hukkaamaan sen. 75. minuutilla Rosicky lopulta väläytti vanhoja taitojaan, ulkosyrjällä hieno syöttö ja vaihtosentteri Skoda puski hallitusti kavennuksen. 86. minuutilla omituinen välikohtaus, Kroatian fanikatsomosta lensi kymmenkunta soihtua ja nippu paukkupommeja kentälle, peli jouduttiin keskeyttämään. Arvoituksellinen tapahtuma, joka maksoi Kroatialle kaksi pistettä, siis ainakin, jälkiseuraamuksia lienee tulossa. Yliajalla Kroatian toppari Vida teki merkillisen käsivirheen laatikossa, pilkku, ja
Tšekin toinen vaihtosentteri Necid kiskoi keskelle ylös. Hämmentävä tulos, Kroatia tuntui ampuvan itseään jalkaan, Tšekki oli niin vaatimaton. Rosickyn takareisi näytti lopussa hajoavan, joten Turkin kanssa tulee vaikeaa. Kroatian ennakkosuosikkius romuttui aika perusteellisesti tässä lopputragediassa. 

Ei kommentteja: