tiistai 22. kesäkuuta 2021

Suomi - Belgia 0-2

Belgialla paljon vaihtomiehiä avauksessa, mutta myös De Bruyne ja Lukaku. 19-vuotias Jeremy Doku hyökkäyksessä, olikin erittäin aktiivinen. Suomelta taas Kanervan luottopelaajat Sparvia myöten. Belgia hallitsi täysin tapahtumia, Suomi puolusti alhaalta. Ei kovin pahoja tilanteita, mutta De Bruynen päätymurtautumisesta pallo Arajuurelle, joka ohjasi kohti omaa maalia, onneksi Hradeckyn naamaan. Dokun kovan laukauksen Hradecky torjui hienosti. Suomen avaussyötöt todella surkeita. Muutaman kerran päästiin hyökkäämään, pallo kerran boksissa Pukillekin, mutta ensikosketus heikko. Maaliton puolisko tietysti loistava suoritus ja tasapeli riittäisi jatkopeleihin. Paine kyllä vaikutti pahalta juuri ennen taukoa.

Suomi aloitti pirteästi toisen puoliskon, mutta ei tekopaikkoja. Belgia hyökkäsi hitaasti puolivaloilla, laukaukset ei aina kovin hyviä, paremmat Hradecky torjui upeasti. 62. minuutilla Suomi sai hyvän kuvion boksissa, mutta Camaralta heikko veto. Se jäi Suomen ainoaksi maalia kohti tässä ottelussa. Sellaisella suorituskyvyllä maaleja ei tule. 65. minuutilla Belgia näytti menevän johtoon, De Bruynen syöttö vapautti Lukakun, joka iski verkkoon. Ei näyttänyt paitsiolta, mutta sellaiseksi se VAR-tarkistuksella kääntyi. Suomi näytti selviytyvän ihmeenomaisesti, mutta 74. minuutilla kulmasta Vermaelenin pusku tolppaan, siitä Hradeckyn käteen ja oma maali. Pukki ja Lod pystyivät tämän jälkeen luomaan tilanteita, kohtuullisia paikkoja syntyi, mutta ei tulosta. Lod ja Hradecky selvästi Suomen parhaat pelaajat. Lopullinen ratkaisu 81. minuutilla, Lukaku rankaisi. Tanskan voitettua Venäjän selvästi Suomi jää kolmanneksi -2 -maalierolla. Se tuskin riittää jatkopaikkaan, mutta ei vielä varmaa. Venäjä-otteluun olisi pitänyt panostaa enemmän, se olisi ollut voitettavissakin. Ja henkilökohtaisesti en ymmärrä Kanervan päätöstä olla peluuttamatta Onni Valakaria. Ainoa Suomen pelaaja, joka olisi tuonut hyökkäyksiin yllättävyyttä ja arvaamattomuutta. Mutta ensimmäinen arvoturnaus, oppirahat on maksettava.