lauantai 12. kesäkuuta 2021

Tanska - Suomi 0-1, jatko-osa

 Christian Eriksenin tila sairaalassa vakaa, joten hieman yllättäen peli käynnistettiin Parkenilla uudelleen lähes kahden tunnin tauon jälkeen. Tanska hallitsi edelleen, Hradeckyn epävarmuus jatkui myös. Viimeistelytaitoa ei kuitenkaan tanskalaisilla, tyypillisesti laukaukset yli ja lähitilanteissa ei terävyyttä, Arajuuri hoiteli korkeat pallot. Sitten tunnin kohdalla ainoa puoliajan suomalainen hyökkäys ja heti verkko heilahti. Pukki taisteli pallon Uroselle, jonka keskityksestä Pohjanpalo runnoi päälaella voimapukkauksen kohti Schmeichelia, joka töpeksi pallon kanssa. Maali. Käsipallotyyppinen hallinta jatkui tanskalaisilla, Arajuuri kaatoi Poulsenin laatikossa 73. minuutilla, ei iso kosketus, mutta pallo pilkulle. Højbjergin heikohko veto, jonka Hradecky helposti torjui. Kanerva otti toipilaat Sparvin ja Pukin pois, vaihtopelaajat hoitivat homman hyvin. Tanskalaisilla loppui usko, ei kunnon yrityksiä enää. Mahtava tulos Suomelta, tämä voi jopa riittää jatkopeleihin. Tietysti tunnelmaa vaisuntaa Eriksenin kohtalo.

2 kommenttia:

Janne Keskisarja kirjoitti...

Hradeckyn epävarmuus? Olen nyt vähän eri mieltä. Lukas liimasi tilanteet haltuun koko matsin ajan aika hyvin. Ja mulla on sentään kokemusta Nivalan FC-92 junnujen kakkosmaalivahtina.

Ari Juntunen kirjoitti...

Minulla on vähemmän maalivahtikokemusta, mutta Hradecky näytti ensipuoliskolla pudottelevan palloja tarkoituksettomasti. Toisella puoliajalla arvioi yhden keskityksen kokonaan väärin ja toisessa nyrkkeilyn sijaan lentopalloläpsäyksellä purki huonommin. Mutta nollapeli on tietysti aina loistosuoritus ja yksitoistametrisen pelastus erityisen kova.