perjantai 13. syyskuuta 2024

Hagström Jäkelin keittopäivä, Porvoon mitalla!

















Hagström-hankkeessa on ollut jo pitkään mielessä belgityylisen oluen teko. Vierailtuamme pari kertaa Vanhan Porvoon Panimossa vakuutuimme, että se olisi sopiva isäntäpanimoksi. Niinpä päädyimme hämmentävän lämpimänä syyskuun aamuna Ari Nyforsin ja Rik Poppiuksen kanssa Krämaregatan 10:n kompleksiin. Anders Granfelt ja alan luottomies Aki Uutela olivat jo aloittaneet mäskäyksen. Aki toimi reseptin suunnittelijana ja apukeittäjänä. 


Oluen tyyliksi valikoitui tarkemmin vahva vaalea belgiale, hagströmiläisellä twistillä. Pelkästään Weyermannin pilsnermallasta, humalina Hallertau Magnum ja Saaz, humalaa kaadettiin oikein Porvoon mitalla. Hiivana Lallemandin Abbaye. Vahvuutta on tulossa noin 8,3 % ja katkeruutta 80 IBUa. 


Kyseessä ei ole Duvel-klooni, mutta vaikutteita kieltämättä on sen suunnalta. Tältä pohjalta Rik ideoi Jäkel-nimen, jolla on mukavasti useampia merkityksiä. Paholainen on niistä yksi, jonkinlainen kehitelmä djävel- ja djäkel-sanoista. Jäkel tarkoittaa myös ryyppyä.


Keittopäivä sujui lenseän leppoisissa tunnelmissa. Hommat sujuivat suunnitellusti Ant Systemsin laitteistolla. Välillä nautittiin virvokkeita, mm. Andersin uutta White IPAa, Pomona-hiivalla pantua erinomaisen persoonallista ja maistuvaa vehnäalea. Lounaat tilattiin viereisestä pizzeriasta. Olut saatiin tankkiin hyvissä ajoin ja valmista pitäisi olla marraskuun alussa. Kiitoksia kaikille, myös Jennille yhteiskuvan otosta. 




Ei kommentteja: