sunnuntai 8. syyskuuta 2024

Õllepidu 2024

























Boltilla Pühasteen festarin portille Tarton etelälaidalle. Brukettin Jaana Saaristo oli hommannut VIP-rannekkeen, jolla saa ryystää vapaasti. Jaana itse ei harmittavasti päässyt paikalle. Ensivaikutelma katastrofaalinen, koska ulkona ei ollenkaan aurinkovarjoja. Panimotiskit sisällä. Varjopaikkoja seisomiseen sentään löytyi. Tapahtuman edetessä varjot lisääntyivät, mutta en enää vaihtanut seisomapaikkaa tynnyrin vierestä muualle. Seurauksena oli sitten se, että takki oli tyhjä noin kolmen tunnin kohdalla. Toki mielenkiintoinen maistettavakin alkoi olla vähissä. Panimoita ympäri Eurooppaa, Suomesta CoolHead ja Tuju, sekä kiertolainen Revenant. Jokaisella kaksi hanaa, joiden piti vaihtua noin klo 18, mutta en huomannut kenenkään niin tekevän. Soureja tms. yllättävän paljon, luulin tämän muoti-ilmiön jo menneen ohi. Kohtuullisesti tynnyrikypsytettyjä, mutta nekin yleensä ohitin hellesäässä. IPAa ja lageria siis.


Aloitin Hop Hooligansin Seaview'llä. DDH NEIPA, 6,0 %, Pacific Sunrise, Azacca, Mosaic. Liian kylmää, hyvin vaaleaa, hyvin sameaa. Hedelmäistä, ei kovin täyteläistä. Stu Mostówin Tropical Look samaa tyyliä hieman vahvempana, 7,5 %, Citra, HBC 1019. Sameaa ja vaaleaa tämäkin. Mausteinen. Ensitutustuminen Hiiumaan panimoon. Pekopojad Rye Ale, 6,0 %, Põhjala-kollabo, Pekko-humalaa. Leipää ja mausteita. Karkea, fariinisokeria, en tykännyt, tuli jopa kvass mieleen.


Norjalaisen Bådinin NEIPA Arctic Circle 3. 6,5 %, Citra ja HBC 630. Samea, kuiva, mutta hieman mauton. Ei katkeroa. Tujun Vermont Ravit #18, 6,5 %.Sameaa, vaaleaa. Kuivaa, mehuisuutta. Ei oikein katkeruutta. Ei sarjan mieleenpainuvimpia.Tuletornin Day Trip Tripping, Salama kumppanina, 6,0 %, Motueka ja Nelson Sauvin.  Kuivaa, vähän ohut, hedelmää on. Jokin sivumaku häiritsee. 


Korfulta Seven Island Riff Wars. Wake kollaboraattorina, ilmeisesti Illinois'sta. Citra, Strata, 8,0 %. Kylmää, jää mauttomaksi. Ei katkeroa. Kees Barrel Project  2024. IPAa kypsytetty 10 päivää bourbon-tynnyrissä. Tuoksussa tammea. Yllättävän raikas kuitenkin. 6,5 %. Session paras ehkä jopa. Vaat People Pleasner, hoppy pils. 4,8 %. Hieman utuinen. Ei tarpeeksi raikas, ikävä kyllä. Ei katkeroakaan. Mallas hallitsee, mutta ei täyteläisesti.


Ophiussa Moto Nui. Sameaa, 8%, Riwaka, Rakau, Motueka. NZ-aromeja siis pelkästään. Yllättävän mausteinen maku. Bensaa ja ananasta kyllä muuten runsaasti. Aika omaperäinen, mutta ei kovin miellyttävä. Alder Lewis. Italiasta keller lager, mutta hyvin kirkas, 4,8 %. Intensiivinen maltaisuus kylmässä oluessa. Kuivaa, jopa katkeraa. Lopulta positiivinen yllätys. Labietis Sencitis. Kevyt lager, 4,2%. Maltaisuus, viljaisuus hallitsee. Ei ihan yhtä hyvää kuin edellinen, ohuempikin. 


Jossain välissä join myös tutun Revenantin Hexin, oli edelleen kunnossa. Hanojen vaihtuminen olisi tuonut lisää kiintoisia oluita, arviolta 5-6 kpl. Hyvä näinkin. Huonosta säästä (siis helteestä) huolimatta oikein miellyttävä tapahtuma. On täällä kuulemma satanutkin monena vuonna. Porukkaa tuli hyvin paikalle. Sisätiloissa oli ajoittain ruuhkaa, mutta tiskeille ei tarvinnut jonottaa. Kiitoksia kanssajuojille, hauskaa oli. 

1 kommentti:

Peter Tammenheimo kirjoitti...

Minä nuorena miehenä jaksoin kahlata koko session alusta loppuun, ensimmäistä kertaa. Festin jälkeen kävelin vielä Anderson'sille jatkoille ja saunomaan. Hyvät löylyt, mutta lauteilla melko ahdasta.