lauantai 7. joulukuuta 2013

Stadin World Pale Ale

Stadilta uutuusolutta Kainuussa, uudennäköinen tyyli etiketissäkin. Vaahtoa ei oikeastaan ollenkaan, hieman samea keltainen olut, 4,5%. Tuoksussa kiiviä ja persikkaa. Maku hyvin hedelmäinen, tuoksua sitruksisempi, mutta kypsää trooppista märkää hedelmää runsaasti. Runko huljahtaa ohi nopeasti, mutta jälkimaku nousee tanakan katkerana. Globaalinen nimi viitannee humalalajikkeiden olevan peräisin sieltä täältä. Hyvin tyypillinen Stadi-olut, lähes olematonta hiilihappoisuutta myöten. Tykkään silti, vaikka mallasohuus tekee tästä lähes mehumaista. Stadin itsepäinen tai tinkimätön asenne on arvostettava, mutta maitokauppavahvuuksissa saavutetaan vain kompromisseja. Ostopaikka Kajaani, Prisma.

2 kommenttia:

Pils kirjoitti...

Jotenkin tuntuu, ettei tuo hiilihapottomuus ole tarkoituksellista. Nyt tuntuu olevan Stadin pullotuskoneessa jotain häikkää, kun sain itse täysin flätin American Lagerin. Ei se ennen ollut noin hiilihapotonta. Olut oli selkeästi pilalla ja viemäriin joutui kaatamaan..

Ari Juntunen kirjoitti...

Ikävä kuulla, Lager on minustakin ollut "normaalin" hiilihappoinen. Ehkä tämäkään ale ei ollut sitten parhaassa vedossaan.