lauantai 2. heinäkuuta 2016

Craft Beer Helsinki 2016


Uuden helsinkiläisen olutfestivaalin kolmantena päivänä pääsin paikalle ennen aukeamisaikaa ja jono lähti vetämään rivakasti. Ei tietoakaan aiempien päivien maksutapaongelmista, joten 30 euroa maksukortille ja dokaamaan. Uutena uhkana näyttäytyi sää, joka vaikutti lähes pahimmalta mahdolliselta. Inhoan yli kaiken auringonpaisteessa oleskelua, mutta onneksi hörhöpöydästä löytyi varjon alta tilaa. Ensimmäiseksi hakeuduin Humaloven tiskille tapahtuman järjestäjiä puhuttamaan, varsinkin torstain jonotusongelmat olivat ottaneet rajusti päähän. Onneksi nyt kaikki näytti toimivan moitteettomasti. 

Ensimmäisenä oluena Humaloven Hullin Atomissa tehtyä Hopinquity Effect IPAa, 7,3%. Maltaisempi IPA, hieman kalkkisuuttakin löytyy ja katkeruus varsin hillittyä. CBH-tyypit olivat pokkana järjestäneet vedenjakelupisteetkin, joiden puuttumista Suuret Oluet Pienet Panimot -organisaatio on jo lähes useammassa sukupolvessa vuodesta toiseen selitelleet milloin milläkin tekosyyllä. BrewDogin keskiviikkoteistingistä tutulta Bidassoan Carlosilta maistelin Boise-APAa, pihkaa on, edellistä hieman katkerampi, mutta ei kovin puhdaspiirteinen. Seuraavaksi kotimaista tuotantoa, Kaarinan Radbrew'n mittavan setin ainoa uutuus oli "Fat IPA" Plumbbob, 5,5%. Maltaisen makea, leipää, ei katkera, eikä tämäkään kovin puhdas.

Vallilan Metsäinen ei ollut vielä jakelussa, joten se jäi kokeilematta. Olarin Saison hyvin kuiva, vähän flätti, mehumainen, enemmän profiilia pitäisi olla varsinkin raikkaan hedelmän suuntaan. Virosta Tankerin Armaada Cascade -sinkkuhop appelsiininen, pehmeää, katkeruutta heikommin, mutta tämä oli nyt puhdas. Lehen Kazbek samannimisellä uudella humalalla vain 4,7%,  hedelmäinen, ohut runko, yrttisyyttä, ei vakuuttanut, jopa lievästi diasetyyliä. 

Tuusulan Maku tarjosi Eero-lageria, 4,9%. Ruohoinen tuoksu, liian lämmintä, viljaa ja ruohoa löytyy, mutta jäi jotenkin puolitiehen. Stonen tiskillä oli vain perus-IPA Berliinissä tehtyä, joten päädyin sandiegolaiseen Delicious IPAan, 7,7%. Ei kovin raikas, hedelmää kevyesti. Katkeruus nivoutuu mukaan, mutta ei kovin tanakasti. Tässä vaiheessa kortilla oli jäljellä viisi euroa, joten käytin ne De Molenin Hel & Verdoemenisin bourbon-kypsytettyyn versioon, 11%. Hyvin vaniljainen, makea stout vahvasti, alkoholi hieman tuntuu. Ei katkeroa, mutta hyvin tasapainoinen tyylikäs tuote, tällaisen De Molen osaa. Lämpöhalvauksen välttämiseksi pakenin paikalta tässä vaiheessa. Viihdyin kuitenkin kolme tuntia paikalla, se on minulta festivaalioloissa hyvä suoritus.

1 kommentti:

Bönthöö bönthöö kirjoitti...

Mainio juttu, taas kerran.