keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Cool Head Juiciness


Ensi kertaa nousin metrosta Lauttasaaren aseman kohdalta maanpinnalle. Pienen haahuilun ja kännykkäkarttatutkiskelun jälkeen sain selville Sidewalk-baarin sijainnin. Ei enää hellettä, mutta hyvin aurinkoinen sää. Tilavan tuntuinen kadunsuuntainen baari, suuret ikkunat kadulle lisäävät avaruutta. Se on nyt ehkä harhaanjohtavaa, voi hyvin kuvitella, että marraskuun perjantai-iltana paikka saattaa tuntua ahtaalta. Isohkolla terassilla ei minkäänlaista varjoa, joten jouduin istumaan sisällä, popcornia tarjottiin oluen kylkeen. Varsin mielenkiintoinen hanatarjonta, pari Espoon uuden Lumi-panimon olutta, päädyin silti trendikkään tuusulalaisen panimon tuotteeseen, joka on vältellyt aiemmin testaamista. Sessio-IPA, 5,5%, samea, kirpeä, ei makean hedelmäinen. Raikas olut, aika tyypillistä Cool Headin NEIPA-otetta ilman katkeruutta. Ei huipputuote, mutta toimi hyvin. Sidewalk, 16.5.2018.


Seurapiiriblogistin tyypilliseen päivään kuuluu monenlaista tapahtumaa. Tällä kertaa siirryin Sidewalkista Lauttasaaressa kohti Helsingin keskustaa Kauniiseen Kampelaan, jossa oli remontin jälkeiset avajaiset. Paikalla sivistyneen hillitty määrä juhlijoita, hieman harkitsemattomasti otin vastaan tarjotun ranskalaisen siideripullon, joka oli sinänsä ryhdikästä kamaa, mutta en ole oikea henkilö arvioimaan tällaisen juoman tasoa. Kampelassa olen muutaman kerran pyörähtänyt, viime vuosina lähinnä Gallows Birdistä pyöräillessä paluumatkalla. En ole sisustusfriikki, sitä varmaan oli muutettu, mutta en muistanut millainen aiempi setappi oli. Hyvä fiilis kuitenkin, tuttuja hahmoja oli paikalla ja isäntien puolesta Daniel Wallenius ja Emilia Suoraniemi esittelivät uudistuksia. Kalaravintolaketjuun on suunnitteilla lähiaikoina lähes kapasiteetin tuplaantuminen, kun kuuden nykyisen baarin jatkoksi aiotaan perustaa viisi uutta, ei välttämättä pääkaupunkiseudulle. Otin pientä purtavaa ja Thornbridgen Late Staria, hyvin upposi. 



Sää oli hieman yllättäen muuttunut pilvisemmäksi ja tuuliseksi, mutta nappasin Lauttasaaresta kaupunkipyörän alle ja hurautin vastatuuleen Esplanadille. Berliinin etäpesäkkeen juuri julkistanut Bryggeri Helsinki juhli viisivuotistoimintaansa ja sukelsin keskelle kovinta juhlahumua Olli Majasen puheille. Paikalla oli runsaasti alan tuttuja hahmoja, osa Kampelasta siirtyneitä, mutta myös dedikoidummin tähän tapahtumaan keskittyneitä. Livemusiikkia, olutta ja pientä pureksittavaa jälleen. Rankkaa meininkiä, mutta jonkunhan tätä on tehtävä. Tässä sitten vierähti pitempi tovi, tsekkasin mm. Bryggerin uuden Celebration IPAn, joka tuntui kovin yrttiseltä ja pihkaiselta. Naapuriblogisti Tuopillinen löysi siitä runsaasti ananasta, mutta epäilin hänen saaneen jotain muuta olutta. Hauskaa oli, mutta poislähtiessä petyin Senaatintorin kaupunkipyörätelineeseen, joka oli tyhjä. Katajanokan kanavarannasta löytyi kuitenkin kulkuväline, jolla pääsin uudelleen seljenneessä leppeässä kevätillassa takaisin Vallilaan.

1 kommentti:

Bönthöö bönthöö kirjoitti...

Joo, Tuopillisella oli kyllä tuopillinen jotain muuta olutta. Ananas ei kuulu...