perjantai 8. marraskuuta 2019

Feral Hop Hog



Viime vuoden syksynä kävelin Oregonin Portlandin tuttuja katuja ja aloin miettiä, että yhtä hyvin voisin olla muuallakin. Portland on suosikkikaupunkejani, mutta olin jo toista kertaa siellä. Monta mielenkiintoista kaupunkia on kokonaan käymättä. Pohjois-Amerikka kiehtoo minua edelleen, mutta 42 Atlantin ylityksen käänsin katseet toiseen suuntaan. 2006 kävin Uudessa-Seelannissa, mutta satsasin lentolippujen halpuuteen. Seurauksena oli pitkiä odotteluja Arlandassa, Heathrow'ssa, Singaporessa ja Melbournessa. Melbournen lentokentällä muistan käyneeni suihkussa. Hieno reissu, mutta matkat kestivät niin kauan, että alkuperäisistä suunnitelmista huolimatta itse Australia on jäänyt kokematta. Nyt siis lopulta suunnitelmat toteutukseen.

Pitkät lennot tietysti nytkin, Dohasta Melbourneen melkein 14 tuntia. Kohtuullisesti kestin, melkein olin muutaman kerran nukahtaakin, mutta pää aina putosi eteenpäin ja heräsin samantien. Airbus A380, löysin portaat yläkertaan, mutta karjaosastosta pääsy oli suljettu köydellä. Jos siellä oli havainnekuvissa nähty baari, niin en sitä nyt nähnyt. Aikataulussa Melbournessa, kenttämuodollisuuksissa monta vaihetta jonotuksineen, mutta tunnissa selvisin Skybusiin, joka starttasi välittömästi. Yllättävän nopea siirtyminen Southern Cross Stationille. Sieltä vain muutama sata metriä hotelliin, mutta kahden laukun kanssa sateessa melko epämiellyttävä kävely. Kamat huoneeseen, suihku ja oluelle. Aivan hotellin vierestä en saanut riittävän hyvää paikkaa tiedusteltua, joten kävelin noin kilometrin Flinders Streetiä samannimiselle näyttävälle asemarakennukselle. Vasta päätä kaupungin tunnetuin baari Young & Jackson, siis lähinnä historiallisessa mielessä. Portsareita ovella, pukumiehiä ja naisia juhlamekoissa. Kello oli noin 20:45 torstai-iltana.

Nousin yläkerran baariin, Chloe's Rooms nimeltään. Muutama craft tarjolla prameassa baarissa. Hop Hogissa 5,8 %, 48 IBUa. Hedelmäistä, kirkasta, ohuehkoa, katkeraa, puhdaspiirteistä. Panimo näköjään Western Australiasta, makrokokoa. Suuntasin hieman väärien tietojen perusteella yläkerran baariin. Alakerrassa oli parempi tunnelma, enemmän oluttakin. En viitsinyt kuitenkaan jäädä toiselle, kun Flinders Streetin toisella puolen oli lupaavampaa tarjontaa tiedossa. Melbourne, Young & Jackson, 7.11.2019.

Ei kommentteja: