keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Haapala Himskatin Hapan

Kainuun ainoa panimo Sotkamon Vuokatista oli lähettänyt Australian-reissun aikana laatikollisen näytteitä bloggaajalle. Olen jo ehtinyt panimolla käymään ja tutustumaan oluisiin muuallakin, osa näytteistä siis ennestään tuttuja. Mukana kuitenkin kolme uutuutta, joista ensimmäisenä maisteltavaksi Haapalan ensimmäinen sour, berliner weisse, 3,4 %. Pihlajanmarjaa mukana, hiiva peräisin ravintolan ruisjuuresta, kaikki ainekset etiketin mukaan suomalaisia. Humalakin mainittu ainesosaluettelossa, sekin panimon omien sivujen mukaan kotoperäistä.  Sitä ilmeisesti äärimmäisen vähän. EBU-lukema 8.

Sameaa vaaleaa juomaa, heikosti vaahtoa. Tuoksussa tuttua maitohappobakteerin kevyttä happamuutta, vehnäistä maltaisuutta, vähän makeuttakin. Maku liikkuu samoissa vivahteissa, hiilihappoja vähän, kuivaa on. Happamuus jää omaan makuun vähän vaisuksi ja jälkimaku puuttuu kokonaan. Raikkaus saisi olla parempaa, jää vähän tukkoiseksi.  Pihlajanmarjan makua en oikein tunne, ehkä se on kuivassa rungossa jotenkin mukana. En tykkää yleisestikään tämäntyylisistä oluista, mutta nyt tämä tuntuu jäävän vaatimattomaksi tälläkin alueella.

1 kommentti:

Tuopillinen (Jouni Koskinen) kirjoitti...

Kyllä nyt on bloggarikateus. Ne pari Haapalaa mitä olen Kainuu-kontaktien kautta maistanut on olleet erinomaisia. Saisinpa minnäin pakettiloita. Kai se on lähettävä Kainuuseen...