maanantai 9. marraskuuta 2009

Lyon - Marseille 5-5

Käsittämätön maaliorgia Ranskan liigan klassikkomatsissa OL-OM. Jo alku oli hurja, kolme maalia ensimmäisen vartin aikana. Ensin Lyonin bosnialainen Pjanic ohitti keskeltä Marseillen maalivahdin ja Marseillen välitön vastahyökkkäys oli onnistua, Lyonin maalivahdin Llorisin huipputorjunta. Tasoitus tuli 10. minuutin kohdalla kulmapotkusta, toppari Diawara puski. 14. minuutilla Lyon taas johtoon, Govou lähti omalta puoliskolta sooloon, ryöhkeästi läpi ja pallo ylänurkkaan. Tahti hieman taantui sitten, Lyon näytti selvästi hallitsevammalta, mutta Marseille todella terävä. Tasoitus jakson lopussa, Cheyroun kaukolaukauksen Lloris arvioi aivan väärin, ehkä taas uusi pallo tuotti yllätysmaalin.

Toisen jakson alussa yllätys, Marseillen Bakari Kone iski ulkosyrjällä puolivolleysta upean johtomaalin. Tämänkin jälkeen useita paikkoja, mutta kovenneet otteet hieman viistivät tehoja. Viimeinen vartti sitten aivan uskomaton. Marseille meni 79. minuutilla jo varman tuntuisiin 4-2-johtoon Brandaon ulkosyrjäkiskaisulla suoraan kulmapotkusta. Lisandro kavensi heti, pieni chippi maalivahdin yli. Sitten kulmapotkusta Marseillen Heinzen käsivirhe, Lisandro kuittasi pilkulta, vaikka Mandanda oli lähellä torjumista. Viimeisellä varsinaisen peliajan minuutilla Lyonilla upea kuvio hyökkäyksessä, jonka päätti Michel Bastos maaliin, 5-4 isännille. Ei kestänyt, yliajalla Marseillen Mbia tasoitti maalinedustahässäkästä. Huuh, jos Ranskasta tarjoillaan tämmöistä draamaa, täytyy ruveta seuraamaan sarjaa tiiviimmin.