sunnuntai 21. elokuuta 2011

Amager Rated XxX, pulloversio

Tämä olut kolahti todella kovaa hanaversiona kuukausi sitten Kööpenhaminassa. Nyt edessä väistämätön pettymys, ei vaahtoa, tuoreus puuttuu. Todella katkeraa humalaa, mutta hedelmäisyys jää taustalle. Tunkkaisuus korostuu, vaikutelma aivan kuin eri oluesta, alkoholikin tuntuu paistavan läpi. Hämmästyttävä muodonmuutos, jälleen kerran vakuuttuu, että oluet tulisi nauttia mahdollisimman lähellä maantieteellisesti ja ajallisesti valmistusta. Lisää motivaatiota olutmatkailuun. Tässä näkyy olevan nyt 30 eri humalalajiketta, sokeriakin mukana, mutta ei maistu maussa. Oluthuone Leskinen, 21.8.2011.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Terspe,

Oon tossa lähössä käymään kavereiden kanssa Prahassa. Osaatko suositella sieltä keskustan alueelta jotain hyviä olutrafloja?

Ari Juntunen kirjoitti...

En ole kymmeneen vuoteen Prahassa käynyt, mutta perinteisimmät paikat varmaan ennallaan. Vanhimman kaupungin turistialueen suositeltavin oluttupa on U Zlateho Tygra (Husova 17), todella tuoretta Urquellia. Aukeaa klo 15, paikalle kannattaa tulla jo hieman ennen sitä. Mukavia panimobaareja ovat U Medvidku (Na Perštýně 7) ja U Fleku (Křemencova 11). Toisella puolen jokea linnakukkulalla on upea perinnebaari U Cerneho Vola (Loretánské námestí 1). Näissä paikoissa satsataan olueen laatuun, ei valikoiman runsauteen. Muunkinlaisia paikkoja on alkanut Prahaan ilmaantua, modernia tarjonnan runsautta edustaa hieman keskustan eteläpuolella oleva Zlý Časy (Čestmírova 5), jossa noin 25 hanaa ja satakunta pullo-olutta.
Lisää vinkkejä täällä:
http://olutopas.info/foorumi/showthread.php?tid=690