tiistai 23. elokuuta 2011

Villarreal - Odense 3-0

Mukava nähdä ensi kerran Odensen futisjoukkueen pelaavan, kun satuin tekemään ensivierailunkin kaupunkiin viime kuussa. Odense pystyi kukistamaan pienen espanjalaisjätin kotikentällään 1-0. Vila Realin käpykylässä +31 C lämmintä, Villarrealin Suomen Fan Clubin banneri taas parhaalla paikalla. Matsissa mielenkiintoisesti kentällä kaksi entistä ManU-pelaajaa, Villarrealin Giuseppe Rossi ja Odensen Eric Djemba-Djemba. Villarrealin Marchena ei avauksessa. Odensen penkillä tutun näköinen hahmo, vanha stara Thomas Helveg apuvalmentajana. Odense totaalisesti puolustuskannalla, ei yhtään tilannetta, ei edes yhtään järjestelmällistä hyökkäystä. Villarreal loi kohtuullisesti tilanteita, mutta viimeistely hieman löysää ja Bayernin entinen reservikoppari Wessels hoiti loput. Sennalta hyvä vapaapotku ja Rossilla useita tilanteita, mm. suora veto matalasta kulmasta vähän yli. Odensen rimpuilu loppui 50. minuutilla, Nilmarin keskityksen Rossi survoi Wesselsin kautta sisään. Odense hieman heräsi, sai aikaan laukauksen kohti maalia, mutta se jäi ottelun ainoaksi. Peli muuttui rikkonaiseksi, mutta upea maali 66. minuutilla Canin pitkä syöttö keskelle, Rossi ohjasi suoraan volleysta sisään. Odensen Kadrii otti punaisen toisesta varoituksesta, toisessa tilanteessa rikottu Borja Valero provosoitui turhaan skottipusuun ja otti suoran punaisen ansaitusti. Lopullisen ratkaisun Wessels imaisi 82. minuutilla sisään tulleen Marchenan löysästä kudista. Odense sortui passiiviseen taktiikkaan, HJK:n kannattaa ottaa oppia tästä, miten ei kannata torstaina Gelsenkirchenissä pelata.