torstai 17. joulukuuta 2020

Maku Barley Wine


Makun näytesixpackin kirkkaasti mielenkiintoisin tuote on barley wine, 9,0 %. Tämä oli kai tarjolla koronakesän Helsingin mini-SOPPissa, mutta siellä en sitä nähnyt ainoana vierailupäivänäni. Punaruskea olut, ohut vaahto. Tuoksussa kirpeää kuivaa hedelmää, sekahedelmäsopan aromeja. Tämä tuskin on puussa kypsytetty, mutta jotain tammiaromiakin löytyy. Maku on pehmeän hedelmäinen, paksukin, maltaisuus vahvaa, ei mausteita tai muita horjahteluja. Lämmittävä alkoholi on esillä, mutta ei brutaalissa mielessä. Makeutta on hyvin vähän, kokonaisuus varsin kuiva. Katkeruutta ei barley wineissa kannata liikaa odottaa eikä sitä tästä saakaan. Tyypillistä rusinaisuutta ei vielä esiinny, tämä on varmaan vielä liian nuorta siihen. Mutta oikein miellyttävää alkutalven juomaa tämä on nytkin. 

2 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Lieneekö näkyvyys-, menekki- ja kannattavuuskriisistä ylikyllästyneellä markkinalla ynnä pian alkavasta paskantamoskenen raa'asta pudotuspelistä johtuva houreinen hermostuneisuus nyt markettien hyllyin ohessa hukuttamassa myös Tk-kaljoittelija Arden tekeleiden tulvaan; ei ole paskantamo eikä mikään, ellei kaljat Arden otsikoissa...

Anonyymi kirjoitti...

Tätä pudotuspeliä on odotettu jo vaikka kuinka kauan. Seisahtunut kello on kaksi kertaa päivässä oikeassa. Sysilä ei ole ollut tässä vielä lähelläkään. Rehellisesti itsekin ihmettelen miten omaan paskuuteensa kaatuneita pienpanimoita on niin vähän.