maanantai 7. joulukuuta 2020

Olari All City


Toinen Olarin uusista tölkkioluista, All Cityssa 5,5 %, humalina Amarillo, Citra ja Lotus, johon en muista ennen törmänneeni. All City viittaa panimon ensimmäiseen NEIPAan, joka on niin kevyt, että sitä voidaan myydä maitokaupoissa ympäri kaupunkia. Hophedonistin kannalta ei siis paras lähtökulma, mutta ei tuomita ennen maistamista. Nyt isokuplaisempi vaahto, joka haihtuu kuitenkin ripeästi. Aika hyvä samea väri, aavistuksen vaaleampi voisi olla. Tuoksu hyvin raikas, sitrusta vahvasti hönkäilee. Maku on kuivan sitruksinen, mehuinen on, oikein raikaskin. Hiilihappoa voisi olla aavistuksen vähemmän, mutta kyllä juotavuus on hyvä. Maltaan ote jää hinteläksi, runko tietysti kokonaisuutenakin ohut. Syyllinen varmaankin suomalainen lainsäädäntö, jonka keksimä 5,5 % oli aikoinaan oikeansuuntainen, mutta riittämätön parannus. Jälkimaku jää lähes mielikuvituksen tasolle.

2 kommenttia:

arschloch kirjoitti...

Näin viime lauantaina tätä olutta kaupattavan espoolaisessa Citymarketissa hintaan 6,49 € per 0,44-litrainen tölkki. Se tuntui "vähän" kalliilta kotimaisesta neipasta, varsinkin kun viereisellä hyllyllä naapuripanimon tölkit (sama koko ja abv) olivat kaksi euroa halvempia.

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Toivotaan siis, että tämän kelpo tuotantolaitoksen tölkkeröiset erottuvat alati yltyvästä, houreisen kiihkeästä tekeleiden tulvasta markettein hyllystöihin.