lauantai 26. toukokuuta 2007

Huvila Sahti

Saavuin Urhon sahtipäiville viikon myöhässä, mutta jotain oli vielä jäljellä. Savonlinnan huippupanimon sahtitulkinta täräytti saman tien kanveesiin, peräti 10,4% puristettu kasaan. Yllättävän reippaasti vaahtoa, samea, keskiruskea, makea, täyteläinen, todella banaanimainen. Banaani maistui niin voimakkaasti, että epäilytti olisiko hedelmää jopa lorahtanut keitokseen. Assosiaatio tuli välittömästi vehnäoluiden banaaniaromeihin, vaikkapa weizenbock Aventinukseen. Huvila Sahti on kuitenkin paljon makeampi. Katajan makua en huomannut. Tämä on kuin tuhti jälkiruoka, kerta kaikkiaan vaikuttavimpia sahteja, joita olen juonut.

Hienoa, että sahtia tehdään varsinaisen ydinalueen ulkopuolellakin. Omista bongauksistani erikoisin on Hyrynsalmella tehty Koivulan sahti, jota Hämeestä emigroitunut alan mestari jonkin aikaa valmisti. Sitä oli vähän aikaa saatavilla Kajaanin Alkossa. Kansallista ylpeyttä on tietysti syytä tuntea tämän alkuperäisoluen säilymisestä, mutta henkilökohtainen ongelma estää suuremman juhlimisen. En todellakaan tykkää näin makeista juomista. Helsinki, St. Urho's Pub, 25.5.2007

Ei kommentteja: