torstai 22. syyskuuta 2011

Taako Pihtla


Tallinnan pikainen pubikierros käynnistyi korkealta Swissôtelin 30. kerroksen drinkkibaarista ja jatkui alempana uudehkossa kellaripubissa Rüütli-kadulla. Tuttua virolaista tunnelmaa ja huipentumana ensimmäinen kokeilu virolaisesta koduõluesta, sahdin läheisestä sukulaisesta. Valmistuspaikka Pihtla on Saarenmaalla lähellä pääkaupunki Kuressaarta. Taakon olutta on ollut Suomessakin tarjolla ainakin festivaaleilla, mutta itse en ole siihen aiemmin törmännyt. Samea kellertävä olut näyttää täyteläiseltä hefeweizenilta ilman vaahtoa ja maussakin on valtavasti banaania. Enemmän tämä kuitenkin sahtia muistuttaa. Voimakkaan makea ja hyvin tuore vaikutelma, jotain mausteista ruohoisuutta taustalla, jopa hämmentävää pils-tuntumaa lähentyen. Alkoholia 7,6%, mutta erittäin hyvä juotavuus. Tämän tuoreoluen maku ilmeisesti vaihtelee aika lailla, nyt siis varsin makea tilanne, mutta kuivanakin monet ovat tätä juoneet. Tallinna, Põrgu Õllelokaal, 19.9.2011.

Ei kommentteja: