tiistai 6. maaliskuuta 2012

Benfica - Zenit 2-0

Ensimmäinen osa Pietarissa 3-2 Zenitille. Benficalla ei yhtään portugalilaista avauksessa, suurin osa eteläamerikkalaisia. Zenitillä monta Venäjän maajoukkuemiestä, tuttuja viime EM-lopputurnauksesta. Benfica selvästi aktiivisempi ja taitavampi, piti palloa, Zenit makasi alhaalla, mutta hyvin vähän tilanteita. 43. minuutilla isäntien maalivahti Artur seikkaili pahasti, mutta Širokov ei pystynyt rankaisemaan. Ensi jakson yliajalla nopeampi hyökkäys ja Zenitin puolustus aukeni helposti, uruguaylaispakki Maxi Pereira vei Benfican jatkoasetelmaan. Toisella jaksolla kovaa yritystä Zenitillä. mutta ei terävyyttä kärjessä. Zenit otti kentälle Porton entisen topparin Bruno Alvesin, jonka jokainen kosketus nostatti Lissabonissa valtavan buuausmyrskyn, jota Yle-selostaja Ennekari ei onnistunut kertaakaan huomioimaan. Tai yhden kerran ihmetteli, että kummasti kotiyleisö protestoi Zenitin saadessa pallon. Benfica oli aina vaarallisempi vastahyökkäyksissä ja kuittasi taas yliajalla maalin, vaihtomies Oliveira niittasi loppunumerot.