maanantai 1. heinäkuuta 2013
Pyynikki Tallipihan Väli-IPA
Tampereella on uusi Pyynikin käsityöläispanimo, jonka tuotteita jaossa 101-baarissa. Itse panimokin ilmeisesti välittömässä läheisyydessä, jos ei nyt aivan samassa tilassa. Paikka yllättävän lähellä Tuulensuuta, kuvittelin joutuvani tallustelemaan kauemmas. Mukava perusbaari, muutama tuolikin edessä vilkkaan kadun varressa. Pyynikki on tehnyt jopa real aleakin, mutta nyt ei ollut tarjolla. Itse asiassa ei hanassa muutenkaan, kaikki omat oluet pullossa, hieman yllättävästi. Kuusi erilaista, kurpitsalambicia, porteria, black bloodia (mustamakkara connection?), Simo-vehnää ja bitteriä. Itse valitsin tämän hieman arveluttavasti nimetyn IPAn, jossa ehkä tallipihaviittaus voisi tarkoittaa satulanahkaista Brettanomyces-hiivaa. Melkoisen kirkas kultainen olut on savuisen mausteinen, ei oikeastaan sitrusta tai muutakaan hedelmäisyyttä. Katkeroakin on liian kevyesti. Ei happamuuttakaan, joten Bretta-yhteys oli kai väärä oletus. Ei siis mikään jättinautinto, mutta kaikki uudet yrittäjät tälle alalle ovat tervetulleita ja lisääkin on kokeiltava, ja haluaisin nimenomaan tsekata tuoretta hanaolutta. Bestis-bitterin pulloversiossa hiivahiutaleet näyttivät pyörivän todella terhakkaasti ja pitkäkestoisesti, ehkä pullotuksessa liikaa hiilihappoa. IPA taas ehkä liian lattea tässä mielessä. Tampere, 101, 28.6.2013.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
1 kommentti:
Jostain muistan lukeneeni, että panimomestari teki joitain pieniä keittoja kellarissa, mutta varsinainen Pyynikin käsityöläispanimo on Ikurissa tai Tesomalla, jotka sitten on jo Nokian ja Ylöjärven rajalla. Tarkoitus kai olisi saada panimo samaan tilaan ravintolan kanssa, mutta tuossa paikassa saattaa olla melko hankala yhtälö..
Lähetä kommentti